Speltips inför Barcelona – Celta Vigo 4/3: Målen i fokus

Spelbloggare Publicerat: 3 mars 2017

Strålkastarljuset riktas mot Camp Nou, där Barcelona och Celta Vigo ska mäta krafterna med varandra. Mycket pekar på att det här kan bli en sprudlande historia – och det instämmer vi i.

Det är toppen mot mitten.

Men för ärlighetens skull – visst ska Celta Vigo ha kapacitet för att utmana högre upp i tabellen? Finns en hel del kvalitet i truppen, bland annat i en sådan som Iago Aspas, som nu målat i fyra raka matcher. 14 baljor på 22 seriematcher.

Nästa vecka väntar också fortsatt spel i Europa League-slutspelet. Shakhtar Donetsk städades undan i en dramatisk tillställning i den senaste rundan och härnäst står Krasnodar för motståndet.

Barcelona har faktiskt klivit upp i topp av serien – Real Madrid kan återta den positionen under förmiddagen – men har en match mer spelad än den nämnde konkurrenten och avståndet dem emellan är bara på ynka pinnen. Därför fortfarande fördel för ”Marängerna”, fastän de svajat så de senaste veckorna.

Det är inte heller så att Barcelona varit fullt solida, men de kommer från en 6-1-kross av Sporting Gijón och vann innan dess borta mot Atlético Madrid. Dock bittert med den branta uppförsbacken i Champions League-åttondelsfinalen mot PSG. 0-4 ska försöka hämtas in på Camp Nou…

Jeremy Mathieu riskerar att få stå åt sidan med en skadekänning här, men annars inte mycket att nämna på skadefronten för Barcelonas del. Gästerna har försvarsklippan Fontás borta, avstängd efter sitt röda kort mot Espanyol i veckan.

Öppet och målrikt – på nytt

Celta Vigo – Barcelona: 4-3
Barcelona – Celta Vigo: 6-1
Celta Vigo – Barcelona: 4-1

Det är alltså resultaten i de tre senaste inbördes mötena. Melodin har ljudit målrikt och matcherna varit fantastiskt underhållande allihopa. Undertecknad tror även att det här kan bli någonting lite extra i underhållningssynpunkt.

Barcelona körde över Gijón i veckan och det måste ha varit oerhört bra för självförtroendet och moralen – att få en sådan där proppen ur-match, som katalanerna i deras bra perioder radar upp.

Men även i den typer av matcher har Barcelona det ofta svårt att hålla lakanen täta. Man är oroväckande sårbara vid bolltapp och möter nu ett kompetent Celta Vigo, som har nämnde Iago Aspas i toppform. Offensivt finns det gott om krut i bortalaget.

Sedan är det inte helt omöjligt att Barcelona förlorar lite fokus i och med den kommande CL-matchen mot PSG. Kanske underlättar för Celta Vigo till att åtminstone få pryda målprotokollet?

BLGM – ja & över 2,5 mål spelas som en färdighopknåpad kombination hos Bet365, och det till 1,95 x insatsen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: BLGM – ja & över 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 4/3
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: