Speltips inför BIK Karlskoga – AIK 16/3: Nästa skede i SHL-kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2017

Det är ett formstarkt AIK som åker till Karlskoga för möte med ett betydligt mer formsvagt BIK Karlskoga. Det öppnar för ett spel på gästerna, som måste vinna minst en match på bortaplan.

Då är vi framme vid nästa steg i den komplicerade historian som kallas kvalet till SHL. I den ena direktavgörande matchserien om en plats i SHL möts Leksand och Mora, ett riktigt hatmöte.

I den andra matchen ska Rögle försöka slå antingen Karlskoga eller AIK. Vem som får möta skåningarna avgörs i en matchserie över tre matcher, där BIK Karlskoga inleder på hemmaplan under torsdagen. Med tanke på att det bara är tre matcher gäller det att vara på topp direkt.

Hemmalaget kommer till matchen med en ganska risig form och ett stukat självförtroende. I den hockeyallsvenska finalen fick laget stryk med 3-0 i matcher och var i ärlighetens namn aldrig nära att rubba Mora. Det lär ha varit psykologiskt jobbigt. Det är också ett tecken på att formen inte är på topp, när den egentligen behövs som allra mest.

AIK tar det här av bara farten

AIK å sin sida kommer till matchen och playoffserien med väldigt gott självförtroende. Förutom poängtappet mot Västerviks IK gick laget rent i slutspelsserien och säkrade på så sätt ett avancemang i SHL-kvalet.

I den sista matchen borta mot Almtuna, när allt AIK behövde göra var att försvara sin serieledning, såg det mörkt ut länge. Först i den sist perioden kunde AIK gå upp från 2-2 till 5-2 efter ett effektivt anfallsspel. Det var en himla tur för deras del, annars hade det varit Västervik som skulle göra upp med Karlskoga här.

Hur som helst har AIK visat prov på mycket fin form när det gällt som allra mest. I säsongens fyra möten mellan de här båda lagen har de vunnit två var, båda vinsterna på respektive hemmaplan. Den här gången känns det dock som att AIK har god chans att rubba Karlskoga, inte minst då de måste vinna minst en match på bortaplan för att plocka hem segern.

AIK:s form och Karlskogas tuffa psykologiska läge talar för gästerna här. AIK +0.0 (asian handicap) spelas till 1,91 gånger pengarna hos Unibet. Det är samma spel som draw no bet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet  (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 16/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: