Speltips inför Boca Juniors – Palmeiras 26/4: Alltid täta matcher

Simon Pålsson Publicerat: 25 april 2018

Copa Libertadores går in i andra halvan av gruppspelet och nu tätnar det på allvar. Boca Juniors är i behov av poäng i det tuffa hemmamötet med gruppledaren Palmeiras på hemmaplan.

Tre matcher in i turneringen är det nu dags för det andra av två möten mellan Boca Juniors och Palmeiras i Copa Libertadores. Just nu pågår gruppspelet för fullt och det är en hel del intressanta matcher som väntar runt om i de åtta grupperna.

Natten till torsdag svensk tid spelas alltså matchen mellan brasilianska Palmeiras och argentinska Boca Juniors, nu på argentinsk mark. På förhand är det hemmalaget som har pressen på sina axlar då de just nu bara har fem inspelade poäng och därmed jagas av Atletico Junior två poäng bakom.

Aningen bättre ser det ut för Palmeiras, som står på sju inspelade poäng och därmed toppar gruppen. Oavsett om laget skulle förlora här försvinner de inte från topp 2. Med tanke på att det är vad som krävs för att ta sig vidare är det relevant att ha i åtanke.

Jämnt möte väntar

Formatet i Copa Libertadores är precis samma som i Champions League, med åtta grupper och fyra lag i varje. Två lag går vidare från varje grupp och nu har alltså tre omgångar spelats. Därmed återstår lika många matcher innan vi vet vilka som tar sig vidare, men nu drar det ihop sig och blir allvar på riktigt. En förlust här skulle kunna bli förödande för Copa Juniors, som då kan passeras av Atletico Junior som möter jumbon Alianza Lima.

Å andra sidan väntar gruppens tuffaste motstånd och med tanke på hur det såg ut senast Boca Juniors tog sig an Palmeiras kanske en poäng är ett rimligt mål. På hemmaplan går Boca Juniors, som bland annat har den gamle storanfallaren Carlos Tevez i laget, ofta för fullt i jakt på tre poäng, men kanske vore en förlust rent av mer förödande här?

Lagens första möte i turneringen slutade 1-1 efter att just Carlos Tevez kvitterat i slutminuten i en match där Palmeiras, som då var hemmalag, kändes klart hetare. Därför räknar vi med att brassarna har goda möjligheter att störa även på bortaplan.

Vi tror på en tät och jämn match. 0-0 och 1-1 är två troliga resultat.

X (oavgjort) spelas till 3,35 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  02:45, torsdag 26/4

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.