Speltips inför Boston Bruins – Detroit Red Wings 9/3: Går på knock

Simon Pålsson Publicerat: 7 mars 2017

Ett par tunga vinster på sistone gör att vi inte kan räkna bort bottenlaget Detroit Red Wings inför matchen mot Boston Bruins, ett lag som jagar en plats i slutspelet.

Den tionde april. Då spelas den sista matchen i NHL:s grundserie. Med andra ord är det i skrivande stund dryga månaden kvar innan det äntligen är dags för matcherna där det hettar till på allvar.

I en mycket jämn NHL-tabell finns det dock en drös intressanta matcher kvar. Lagen ska göra upp om slutspelsplatserna och då kan det onekligen bli tal om blod, svett och tårar på flera håll. Boston Bruins och Detroit Red Wings är två lag som gick in i säsongen med förhoppning om att få spela slutspel i april månad, men i nuläget ser det inte t som att så blir fallet.

Visst, Bruins ligger just nu på slutspelsplats, men jagas desperat av ett par lag i divisionen, däribland Toronto Maple Leafs och Tampa Bay Lightning. Därtill är poängskörden förhållandevis låg och kan inte mäta sig med bland andra New York Rangers, som nu leder jakten på ett wild card i överlägsen stil.

Detroit Red Wings å sin sida ligger sist i samma division och har det verkligen inte lätt. Slutspelschansen är död, det måste vi vara realistiska och säga, varpå säsongsavslutningen handlar om att bevara heder och sätta spelet inför nästkommande säsong. Det gör å andra sidan att svensklaget kan spela mer avslappnat, något som bland annat gjort att de vunnit matcher mot topplag som Washington Capitals och Pittsburgh Penguins den senaste månaden.

Detroit Red Wings går på knock

Just den parametern ska inte underskattas. Det är betydligt enklare – såvida hela laget kan omfamna tanken – att spela hockeymatcher utan press i det här skedet av säsongen. Speciellt mot lag som verkligen måste vinna. Det har Red Wings bevisat ett par gånger bara de sista veckorna.

Vad som är signifikativt för Red Wings på sistone är hur de tar sig an matcherna. Det är närmast full fart direkt. Den där håglösheten, den där inledande rädslan, är inte alls lika påtaglig och då kan också lagets offensiva spelare få bättre utrymme. Det har resulterat i många mål i början av matcherna. I sex av de sju senaste förstaperioderna har Red Wings exempelvis nätat. Det säger ändå någonting.

För Boston Bruins är det här en viktig match. Precis den här typen av tillställningar ska vinnas och plockas två poäng i, men vi tror att det kan bli svårare än vad de anar. Med ett avslappnat och inte alls oävet Red Wings på andra sidan tror vi på en målrik historia. Samtliga tre matcher mellan lagen den här säsongen har dessutom slutat med uddamålsseger åt endera håll. Det talar för att det blir tätt även här.

Hur som helst tror vi att Detroit Red Wings inleder starkt. Red Wings över 0,5 mål i första perioden spelas till 2,05 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Detroit Red Wings över 0,5 mål (första perioden)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 9/3
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: