Speltips inför Brighton – Crystal Palace 8/1: Derbykaraktär bäddar för högoddsare

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2018

”The M23 derby”. Det står på FA-cupmenyn i den tredje rundans sista möte, bortsett från omspelen, när Brighton och Crystal Palace ska mäta krafterna. Blir det en match av derbykaraktär?

Det är ett derby som snackats upp rejält i England de senaste dagarna – och man kan förstå varför. Delvis för den bitska rivaliteten, men också för att det är två klubbar som kan tänkas vilja satsa lite extra på cupen. De må fortfarande vara i riskzonen att bli en del av Premier Leagues bottenstrid, utan att vara överdrivet pressade.

Crystal Palace har fått stil på det hela, efter en oerhört svår seriestart. På senare tid har de varit slagkraftiga i en helt annan utsträckning och när det nya året tog vid plockade de en 2-1-seger borta över Southampton. Blott en förlust på de 11 senaste matcherna är facit över tid.

Trots att Brightons formkurva pekar mer åt andra hållet, neråt, är de fortfarande före Crystal Palace i Premier League. Skillnaden är dock på så lite som en pinne – och det har enbart blivit en vinst på 11 matcher. Att nämnas; flera kryss i denna rad. Nästan alla förluster har också kommit mot rena toppmotståndarna.

En upphajpad match, visst är det så. Men rotation – åt båda håll – är deklarerad. Annars saknar Brighton enbart Steve Sidwell medan Palaces skadelista kan uppgå mot hela sju namn.

Skrällspelet – till 3,30

Brighton, inte minst på hemmaplan, har visats svåra att slå, men formen är inte den bästa och det har blivit osunt med kryss på sistone. Crystal Palaces form är däremot bättre trimmad, men spelar alltså på bortaplan – i en cupmatch där kryss betyder omspel hemma. Bäddar inte detta för en tajt historia?

Vi ska också nämna att det, som nämnt, är ett derby och att dessa kan kantas mer av kamp-, snarare än finspel.

Man kan leta spel på flera olika marknader – kanske undermålspelen? – men vi ser chansen att höja svårighetsgraden något, när känslan är så stark; här blir det tätt, hårt och få mål! 0-0 eller 1-1, månne?

Krysset spelas sålunda till hela 3,30 x såsen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, måndag 8/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: