Speltips inför Brighton – Everton 15/10: Skev bedömning

Spelbloggare Publicerat: 14 oktober 2017

Ett oförtjänt favoritskap? Det är vad vi lutar åt att Everton tilldelats när de ställs mot nykomlingen Brighton – på bortaplan.

Ronald Koeman sitter allt annat än säkert på Evertons tränarpost och som serien öppnats krävs det inte mycket för att förstå varför och åtminstone till viss del instämma. Satsningen inför spelåret har – ännu – inte fallit ut rätt när snittet är på blott pinnen per match. Uddamålsförlusten senast mot Burnley hemma satt extremt illa.

Uppehållet kom därför bra tajmat för Everton och nu är det lite upp till bevis. Kommer saker rättas till, eller fortsätter det i samma stil? Säkert är att Koeman är i behov av positiva resultat för andrum.

Poängskörden för Brighton är densamma för Everton, men då ska det påminnas om att kravbilden på dem är klart mindre – kontraktet ska säkras. Punkt. Det primära och rentav enda målet, i deras första säsong i den engelska förstadivisionen sedan 1983.

En sak som varit slående med Brightons resultat hittills är att de mer eller mindre levererat vad som väntats – vunnit de matcher de behöver, förlorat när nivån skruvats upp. Matcherna på hemmaplan blir fundamentala för jakten på ett nytt kontrakt. Borta lär pinnarna trilla in med mindre täta mellanrum.

På skadefronterna är den matnyttiga informationen knaper. Lagen, särskilt Everton, har haft en del långtidsskador, vilka i flertalet är intakta. Bortalagets försvarsklippa Phil Jagielkas status är ännu oklar. Lite fifty-fifty. Brightons Tomer Hemed är alltjämt avstängd.

Värdet på Brighton

Ett oförtjänt favoritskap, ja. Matchen värderar jag som helt fifty-fifty med krysset som ett tänkbart utfall. När oddssättarna då ser Everton som favoriter, ser vi chansen att tjäna en hacka åt andra hållet.

Att resa till Falmer Stadium och resa hem med tre pinnar kommer inte vara det enklaste för Brightons konkurrenter i Premier League. Detta har bara Manchester City lyckats med, medan West Bromwich liksom Newcastle United rest dit och förlorat. Det som väntats av Brighton har de också levererat.

Everton var iskalla före uppehållet och det är inte säkert att de plötsligt kommer nå den standard som efterfrågas. Hemmamatchen mot Burnley senast kanske de förtjänade mer i, men det blev alltså en oväntad och illavarslande förlust. Spetsspelarna har inte förmått att förvalta deras chanser, varpå Evertons målskörd varit under all kritik, och det är uppenbart att Romelu Lukaku, som lämnade för Manchester United inför säsongen, saknas.

Tajt och jämnt blir det. Lutar åt 1-0/0-0.

Brighton spelas därför med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,82x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Brighton +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (upp till 1 000 kr bonus. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 14:30, söndag 15/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: