Speltips inför Brighton – Manchester City 12/5: Guldfirande på Falmer Stadium?

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Manchester City – blir de mästare på nytt eller ej? Allt som krävs, oavsett övriga utfall, är en fullpottare när Brighton & Hove Albion står för motståndet på Falmer Stadium. Här testas gladeligen lyckan på kortmarknaden.

Annons:

16:00 tas avsparkarna. Premier League anno 2018/19 är snart över och titeln står det mellan Manchester City och Liverpool, som tar emot Wolverhampton på Anfield parallellt med denna match, om. Allt som krävs för Pep Guardiola och hans mannar är att vinna. Då är det klappat och klart. Kan de leverera ända in i kaklet, när det är allt eller ingenting?

Matchen, med ett eventuellt guldfirande efteråt, visas på Viasat Premium, Viasat Ultra HD samt Viaplay. Där är det absolut på sin plats att ratta in på en av skärmarna. Försvinnande lite – kalla fötter, om något? – talar för att Manchester City skulle sjabbla till det här, med de stora skillnader som råder i relation till Brighton & Hove Albion.

Detta avspeglas också på oddsfronten och den raka tvåan står i 1,18 gånger pengarna. Sex raka vinster kommer City hit med. Flera av de senaste, ta matcherna mot Leicester City och Burnley, båda med 1-0, har det emellertid varit med kniven mot strupen. Darrar till? Brighton må vara betydligt sämre och har inte vunnit sedan en och en halv månad tillbaka, men stal ändå en pinne av Arsenal på Emirates Stadium förra veckan.

Indisponibel för Brighton är José Izquierdo medan Davy Pröpper är tveksam för spel. Gästerna har Kevin De Bruyne och Claudio Bravo out samt Fernandinho i riskzonen att behöva stå åt sidan.

Kan smälla på

Kontraktet är äntligen säkrat för Brightons del och att knäppa Manchester City på näsan i deras sista rush mot titeln skulle verkligen sätta pricken över i:et. Räkna med ett hemmalag som efter bästa möjliga förmåga kommer bjuda upp till kamp. En match som tas på största allvar.

Från oss blir det fokus på kortmarknaden. Manchester City har knappast briljerat på sistone och vi leker med tanken att Brighton kan ställa till med problem för dem – när de kan spela utan press på sina axlar, komna från en urstark prestation och tydliga nerver kan störa City-spelarna.

Och i sin tur; rivigt, hårda kampmoment eventuellt tjuvnyp? Brighton kan tänkas trycka till i närkamperna när de svårfångade motståndarspelarna ska sättas stopp för.

Kortlinan är utsatt till 2,5 och den har passerats i 24 av huvuddomaren Michael Olivers 25 senaste dömda matcher. Brutal statistik. Betydande risk för oddsdropp. Överspelet tas till 1,67x hos Betway direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus! Regler & villkor gäller.
Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,5 kort
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, söndag 12/5
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.