Speltips inför Brighton – Tottenham 17/4: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2018

Det är fullspäckat med Premier League-fotboll mitt i veckan och tisdagens batalj står Brighton & Hove samt Tottenham för på Falmer Stadium. Vi undrar och ställer oss frågan: vem vinner?

Brittisk toppfotboll mer eller mindre hela veckan. Mer kan man väl knappast önska sig? Avsparkstid är 20:45 och matchen visas på Viasat Premium eller Viaplay, för den intresserade.

Gällande Brighton har de svängt om totalt – från absolut toppform, nästan uteslutande vinster under en längre period, till att ha förlorat fyra och spelat en oavgjord på de fem senaste matcherna. Sist – en 2-3-torsk när bottenkonkurrenten Crystal Palace besöktes.

Den här dippen till trots bör Brightons kontrakt inte vara i fara. Glappet till trion i det nedersta skiket av tabellen, de som skickas ner till Championship, är på så mycket som sju poäng och rimligtvis ska det inte tappas in.

Situationen är i viss mån inte helt olik för Tottenham, om än helt olik på andra sätt. De har exakt samma avstånd till nedanför topp fyra-skiktet, de platser som leder till Champions League, som Brighton till bottentrion. Det här ska bara knytas ihop.

Även ”Spurs” kommer från en förlust, hemma mot Manchester City, som i sin tur kom från debaclet i CL-slutspelet, och då skrevs siffrorna 1-3. Matchen följdes upp av fyra raka segrar och därutöver var det deras första förlust i Premier League sedan mitten av december månad förra året.

Gästerna minusspelas

Tror benhårt på Tottenham här, även om tankarna då är rena motsatsen till merparten av de positioner vi tagit när Brighton spelat hemma på Falmer Stadium, där de visats oerhört starka allt som allt.

Men vi får helt enkelt dra våra slutsatser från just dagens Brighton och Tottenham – och då ser det annorlunda ut.

Brighton har alltså 0-1-4 i formraden och det där krysset kom hemma mot Huddersfield Town, i en match man var storfavoriter i. Det verkar nästan som att laget fått slut på bränsle och då är det tacksamt att den redan hopspelade skörden med största säkerhet leder till nytt kontrakt i alla fall.

Vägas in ska också att Davy Pröpper, avstängd, saknas för Brighton. Blytungt avbräck som framförallt påverkar den defensiva balansen, då han är en spelare som abetar stenhårt och har ett stort ansvar på mittfältet.

”Spurs” ska bara komma tillbaka från förlusten mot serieledande och suveräna Manchester City. Utifrån vad som visats upp dessförinnan ska formen inte vara i fara och vi har inga problem att syna dem till rådande odds – när det handlar om botten mot toppen samt formsvagt mot formstarkt.

Tottenham -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – spelas till 1,86x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 17/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: