Speltips inför Brommapojkarna – BK Häcken 9/4: Fokus på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 9 april 2018

Det lär inte sprudla alldeles överdrivet mycket när Brommapojkarna och BK Häcken gör upp i omgång två i Allsvenskan 2018. Det gör att vi riktar in oss på ett målspel.

Efter förlusten i premiären mot IFK Norrköping på bortaplan har den allsvenska nykomlingen Brommapojkarna nu lite press på sina axlar inför sin egen hemmapremiär. Visserligen väntar möte med ett tufft BK Häcken, men troligen är det på Grimsta IP som laget behöver steppa upp för att kunna klara ett nytt allsvenskt kontrakt den här säsongen.

Inför den här säsongen kändes Brommapojkarna som ett lag med lite för hög spelaromsättning för att kunna klara sig i svensk fotbolls finrum, men ett par starka insatser i cupspelet och en fullt duglig premiär mot IFK Norrköping gör att vi försiktigt omvärderar den åsikten. Finns där inte lite mer att ta av här? Det är hur som helst ingen slagpåse vi har att göra med.

BK Häcken är som vanligt en liten outsider och efter vinsten i premiären har laget åtminstone rätt förutsättningar att bygga vidare på. Det ska sägas att matchen mot Kalmar hemma såg direkt krampaktig ut, men tre poäng är alltid tre poäng. Nu är frågan om Andreas Alm vill se sitt lag göra mer av en urladdning i omgång två?

Två lag med defensiv approach

BK Häcken må ha övervägande offensiva spelare i sin spelartrupp och det är helt klart där lagets stora stjärnor finns. Samtidigt bygger laget på en stark organisation, något som dels lever kvar från förra säsongen med Mikael Stahre, men som också byggs vidare av den erkänt duktige organisatören Andreas Alm.

Baserat på omgång ett har laget inte heller träffat helt rätt i sin offensiva form, där det finns en del kvar att bygga på. Tänk också på att det inte är glasklart vilka av alla offensiva alternativ som ska starta, något som gör att relationerna mellan spelarna inte riktigt är på plats än. Med andra ord lär vi få vänta ett tag innan vi ser ett BK Häcken som har kapaciteten att fullt skölja över och utklassa ett lag. Det tror åtminstone vi.

Hemma på Grimsta bör Brommapojkarna som sagt vara något starkare och i den här matchen förväntar vi oss ett hemmalag som primärt försvarar sin nolla. Det vore dumdristigt att erbjuda gästerna för stora ytor med tanke på den enorma kontringsförmåga som finns i många spelare i BK Häcken.

Båda lagen har med andra ord en lite lätt defensiv approach till matchen, åtminstone inledningsvis. Därför tror vi inte på en målmässig urladdning.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,85 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 9/4
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: