Speltips inför Brommapojkarna – Östersund 30/4: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 28 april 2018

IF Brommapojkarna har haft en tung inledning på säsongen och letar nu efter formen i måndagens möte med Östersunds FK på hemmaplan. Två lag som verkligen hade mått bra av tre poäng alltså.

Valborg stoppar minsann inte den allsvenska fotbollen. På måndagseftermiddagen väntar nämligen ett intressant möte på Grimsta IP, där hemmalaget Brommapojkarna jagar viktiga poäng mot årets lilla krislag Östersund.

Här har vi två lag som verkligen är i stort behov av tre poäng och som båda har inlett den allsvenska säsongen direkt tveksamt. Å andra sidan är det två lag med helt skilda förutsättningar, där Brommapojkarna som allsvensk nykomling är här för att med näbbar och klar hänga kvar. Det som är oroväckande med deras säsongsinledning är bristen på spets och kanske allra främst sårbarheten bakom backlinjen, där många lag runnit igenom.

Östersund har fallit desto högre. Efter en stark säsong förra året, där det stora utropstecknet var äventyret i Europa League, var förväntningar väldigt höga på laget och det har Östersund knappast kunnat leva upp till. Nu finns det också struligheter vid sidan om planen, varpå det är högst osäkert var Östersund står för närvarande. Samtidigt är laget väldigt starkt spelarmässigt.

Nu måste det lossna

Vad som varit tydligt med Brommapojkarnas inledning på säsongen är att laget är väldigt sårbara bakåt. Trots att den nye tränaren försöker spela ett organiserat spel bakåt läcker laget ordentligt och släpper till på tok för många enkla målchanser. Nu väntar ett motstånd som verkligen trivs mot ett sådant försvarsspel.

Östersund har haft en oerhört tuff inledning på den allsvenska säsongen, men det går förmodligen att härleda till en hel del yttre effekter. Nu bör laget ha rest sig från den svackan och att åka till Grimsta IP är förmodligen det bästa sättet att vända en negativ trend. Här har vi känslan att det kan bli lite propagandafotboll rent av.

Östersund att vinna matchen ger hela 1,78 gånger såsen hos Betser. Det blir vårt val av spel utan att blinka.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 omsättningsfria kronor!

Speltips:

Speltips:  Östersunds FK vinner
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  16:00, måndag 30/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.