Speltips inför Brynäs – Färjestad 26/10: Lite vind i sina segel

Simon Pålsson Publicerat: 26 oktober 2017

Efter den tunga vinsten borta mot Frölunda HC senast är frågan är om inte Brynäs IF har lite vind i sina segel. Kan det bära hela vägen när Färjestad BK kommer på besök, månne?

Efter en säsong där kräftgång har varit det centrala begreppet såg Brynäs plötsligt relativt bra ut i senaste matchen mot Frölunda. Laget åkte nämligen till Göteborg och fick med sig en 4-0-seger hem.

Ett par omgångar efter klubbens tränarbyte finns det kanske en tränareffekt att gagnas av. Hur som helst var segern garanterat en bra boost inför fortsättningen, där nästa tuffa utmaning nu står för dörren.

Färjestad, som inlett säsongen väldigt övertygande, tar resan upp till Gävle. Efter en rasande stark inledning har lagets framfart mattats av något på sistone. Tre förluster på de fyra senaste vittnar om att smekmånaden kanske är över. Framåt ser Färjestad fortfarande tunga ut, men nu släpps det in för mycket mål.

Spel på målmarknaden

Senast lagen möttes tog Färjestad en tung 4-1-seger på hemmaplan i en match där gästande Brynäs aldrig hade någonting att säga till om. De senaste säsongerna har trenden mellan lagen varit lite mer målrik än tidigare, något som kan härledas till att båda lagt om sin spelstil något.

Det som tidigare var två lag som la stor vikt vid defensiv organisation är nu – åtminstone i gästernas fall – ett tungt offensivt lag. 47 gjorda mål är överlägset bäst i serien. 32 insläppta mål tyder också på att matcherna som FBK spelar tenderar att bli ganska öppna.

Den trenden har stora möjligheter att fortsätta nu när Brynäs dessutom har lite vind i sina segel.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 2,00 gånger degen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 26/10
TV:    cmorelivetva logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: