Speltips inför Brynäs – Linköping 24/3: Nu börjar det hetta till

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2017

Linköping tar resan upp till Gävle med förhoppningen om att kvittera i SM-kvartsfinalen mot Brynäs. Efter tre spelade matcher är det Brynäs som har fördel med två vinter mot en.

Efter den smått osannolika 6-0-krossen i det första mötet var känslan att Brynäs var lite för heta för att Linköping skulle orka stå emot över sju matcher. Men Linköping replikerade snabbt, åtminstone spelmässigt.

I match nummer två, som spelades i Gävle, var Linköping tillbaka i något som skulle kunna liknas vid gammalt gott slag igen. Trots att gästerna var spelmässigt bättre lyckades de inte förvalta spelövertaget utan fick vända hem efter en 3-2-förlust.

Senast gick det hela vägen och Linköping fick in det avgörande 2-1-målet sent i den tredje perioden. Efter tre spelade matcher, varav två på hemmaplan, är läget alltså 2-1 i matcher till Brynäs, som har chansen att gå upp till 3-1 i matcher på hemmaplan. Känslan är dock att matchserien, efter den sprakande premiärmatchen, verkligen har satt sig och att lagen känner varandra extremt bra. Det talar för en matchbild i stil med senast här.

Det blir ett spel på målmarknaden

Brynäs har gjort en fin säsong och överträffat mångas förväntningar, det råder det ingen tvekan om. En stor del av förklaringen till det ligger i att laget organisatoriskt fungerat oerhört väl, någonting som märkts tydligast i defensiven. Den har också stärkts av att laget nu har två duktiga målvakter som båda håller en hög nivå.

Det har visat sig inte minst här i kvartsfinalen mot Linköping, i vilken Brynäs alltså släppt in fyra mål på tre matcher. Då har ändå två av matcherna spelats på bortaplan. Det är såklart ett väldigt bra facit.

Inte heller Linköping är dåligt i defensiven och känslan är att gästerna i den här matchen kommer att försöka göra sitt bästa för att skapa samma spelmässiga övertag som sist, men utan att ta onödiga risker. Om Brynäs får lite medvind tidigt, som i den första matchen, kan de blomma upp till ett riktigt starkt lag även i offensiven. Det vill Linköping inte blunda på.

Därför har vi en känsla av att vi får se två tämligen försiktiga lag, åtminstone i den bemärkelsen att de inte tar några onödiga risker. Det öppnar för ett spel på målmarknaden.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,69 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar med fem mål efter 60 spelade minuter.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 24/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: