Speltips inför Celta Vigo – Atlético Madrid 22/10: Värdespel identifierat

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2017

Den djupa dipp som Atlético Madrid hamnat i snackas inte bort hur som helst. Storklubben är i behov av andrum – men vi utesluter inte att de hamnar ännu djupare än de redan är efter söndagens bortamatch mot Celta Vigo.

Men först; Celta Vigo. Det kan vara lite svårt att veta vad man får av dem, det är inte nytt. På senaste tid har de visat vad de är kapabla till när de är som allra bäst.

När de reste till Gran Canaria för att ställas mot Gran Canaria fick vi skåda en lika stor frejdighet som effektivitet i anfallsspelet. Trots att motståndarna, som hade en man mer på planen i nästan halva matchen, reducerade vid dubbla tillfällen på stopptid i den andra halvleken kunde Celta Vigo vinna med – hör och häpna! – 5-2.

Det offensiva maskineriet som visats upp är en fröjd att skåda. Nu var det ändå med besvikelse som matchen dessförinnan lämnades, 3-3 hemma mot Girona, men innan dess krossades Eibar med 4-0 på bortaplan. Fyra raka utan förlust. Formen – suverän!

Atlético Madrid är fortfarande uppe och nosar på toppen i Primera División; är placerade fyra, men har sex pinnar upp till Barcelona, som de för en vecka sedan spelade oavgjort mot, som innehar förstaplatsen.

Formen är ett bekymmer. Den stabilitet som brukar visas upp, är som bortblåst. Veckans bortamatch mot azerbajdzjanska Qarabag fick de bara en pinne från efter 0-0 och slutspelet ser ut att vara en bit borta i Champions League.

Fyra raka utan förlust mot fyra raka utan vinst

Medan Celta Vigo radat upp fyra raka utan förlust, har Atlético Madrid dito utan vinst, trots att de mött bland andra Leganés och nämnda Qarabag. Hur ska Diego Simone få sitt Atlético på rätt köl?

En sån här match – mitten mot toppen – ska Atlético Madrid för all del vara favoriter i, men absolut inte såhär stora, när situationen är som den är.

Celta Vigo visar upp briljans i det offensiva spelet och smällde alltså in hela fem baljor borta mot Las Palmas senast. 12 stycken på de tre senaste matcherna.

Att hemmakeepern Rubén Blanco saknas efter sitt röda kort senast är en nackdel såklart. Vi måste dock ta hänsyn till respektive parts formkurva och då är det långtifrån otänkbart att Celta Vigo kniper minst en pinne, stärkta av hemmaplan.

Celta Vigo +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – blir därför spelet till 1,88 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Skapa ditt konto hos dem här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Celta Vigo +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (upp till 1 000 kr bonus. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 16:15, söndag 22/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: