Speltips inför Celta Vigo – Barcelona 17/4: Katalanernas boogeyteam

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2018

Celta Vigo på Balaídos, det har varit ett av Barcelonas värsta huvudbry de senaste åren – och det skulle inte förvåna om det fortsatte i liknande stil. Bud på skräll?

Chansen finns, men Celta Vigo störs fortsatt av deras ojämnhet: ofta med fokus på hemma- och bortaplan. Starka resultat på Balaídos, sämre på resande fot – även om det inte är hela sanningen och något mer komplext än så.

Senast åkte Celta Vigo på en 0-1-förlust borta mot Leganés, vilket följde upp en 4-0-kross av Sevilla och tre förlustfria matcher. Således lite svårt att sia vartåt det barkar – uppåt eller neråt? – men med en bit upp till området som ska leda ut i Europa, krävs det att treorna radas upp under de avslutande matcherna.

Barcelona har, i praktiken, säkrat deras Primera División-titel, men nu är mest fokus på det stora fiaskot i Champions League, där man trots 4-1 från hemmaplan skickades ut av italienska Roma i kvartsfinalen.

Under helgen väntar också en klart högre prioriterad match än denna, Copa del Rey-finalen mot Sevilla. En titel där skulle vara ett litet plåster på såren, med betoning på: litet. Barcelona är en klubb som alltid är på jakt efter nya titlar.

Tre raka identiska möten utan vinst

Barcelona är flera klasser bättre.
Och Celta Vigo har färgstarka pjäser som Hugo Mallo samt Pablo Hernández avstängda.

Betyder det att spelvärdet är på katalanerna? Icke! Det menar åtminstone undertecknad. Flera faktorer som talar till Celta Vigos favör, för en potentiell skräll.

Först och främst ska det nämnas att Celta Vigo är ett äkta boogeyteam för Barcelona, inte minst på Balaídos. Det har nu spelats tre inbördes matcher på arenan utan att katalanerna vunnit. Två Celta Vigo-vinster och ett kryss.

Celta Vigo har också visat prov på ett fantastiskt fint hemmaspel på sistone. Åtta raka har de radat upp utan att förlora.

Barcelona studsade tillbaka med en knapp 2-1-vinst över Valencia efter debaclet i Champions League, men kan ändå ställas inför problem här. Prestationen var knappast prickfri och redan på lördag väntar cupfinal mot Sevilla. Det kan tala för rotation och även om det inte blir på tal om det, att blickarna är på annat håll.

Celta Vigo +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de torskar med uddamålet – är värt att köpa till dubbla insatsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Celta Vigo +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 21:00, tisdag 17/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: