Speltips inför Celtic – Lazio 24/10: Högoddsare

Spelbloggare Publicerat: 24 oktober 2019

Det är med viss press på axlarna som Lazio tar picket och packet till Glasgow för att ställas mot Celtic i Europa League-gruppspelets tredje omgång. Spelbloggare.se levererar inför matchen en 3,62-oddsare till speltips.

Annons:

Premiärförlusten borta mot rumänska CRF Cluj studsades förvisso tillbaka från via en 2-1-vinst över franska Rennes – men den kan fortfarande innebära fortsatta problem i jakten på slutspelsplatserna. En torsk här skulle kunna bli helt förödande för Lazio och deras kamp i Europa League.

Ännu har emellertid bara två matcher spelats och det är helt öppet inför de avslutande fyra. Konkurrensen må vara relativt tuff, men det är klart att respass redan före slutspelet vore ett praktfiasko för den italienska storklubben.

Celtic, som bekant och med enkelhet skickade ut AIK ur playoffet till turneringen, har inlett snäppet bättre än kvällens motståndare – kryss när Rennes besöktes och en 2-0-vinst över Cluj därefter. Gjort jobbet och kan komma hit med en mer avslappnad approach. På hemmaplan vet de dessutom om att de kan ställa till det för de flesta konkurrenter på Europascenen. Allt som oftast starka inför hemmapubliken i Glasgow.

I Skottland är Celtic, som bekant, lika dominanta som de brukar. En oväntad serieförlust häromveckan följdes upp av en kross av Ross County med tennissiffrorna 6-0 senast. Stärker dem inför vad som komma skall?

Gällande Lazio är situationen i Serie A smått problematisk; en halvdan seriestart och bara en sjundeplats. Nu komna från dubbla kryss; 2-2 och 3-3 mot Bologna respektive Atalanta. Gäller att vara mer konsekventa och stabila i prestationerna.

På truppfronterna, då? Celtic har ”bara” Jozo Simunovic samt Michael Johnston osäkra. Annars skade- och sjukdomsfria lag, av rapporterna att döma. Positiva besked, i synnerhet för oss som vill se en välspelad fotbollsmatch.

Annons:

Logiskt utfall med krysset

Ett starkt Lazio väntas ställas ut på planen, kanske ett helt ordinarie. De har helt enkelt inte råd att förlora här – och det ska de kunna undvika. Spelare för spelare är det trots allt odiskutabla fakta att de är bättre än vad Celtic är.

Å andra sidan, på Celtic Park har skottarna stått för ett flertal av skalper under åren. Finns en extrem hemmastyrka och när det väl klaffar kan de ställa till det för de flesta typer av motståndare; solida och svårspelade.

Allt som allt, när vi kokar ner det hela – form-, hemma-/bortafaktorn samt kvalitetsskillnaden – tyder det mesta på att en jämn historia kommer utspelas i Glasgow. Lazio har inte råd med en förlust, men kan absolut komma undan med ett kryss och fortsatt ha starka aktier i slutspelsstriden.

Det raka krysset finns att spela till fina odds och tas med fördel hos Bethard till 3,62x – det marknadsledande just nu, när speltipset var skrivet samt publicerat.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, torsdag 24/10
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: