Speltips inför Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 20/4: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 19 april 2018

Columbus Blue Jackets kan skaffa sig ett mycket fint utgångsläge i Stanley Cup, om laget vinner hemmamatchen mot Washington Capitals natten till fredagen den 20 april svensk tid.

Ett väldigt intressant NHL-slutspel bjuder på den ena intressanta matchserien efter den andra. Så här några matcher in i Stanley Cup går det att konstatera hur det skrälls hejvilt åt lite alla möjliga håll.

Samtidigt som Vegas Golden Knights överraskande nog är klara för nästa runda redan efter fyra omgångar mot Los Angeles Kings är det en annan matchserie, den mellan Columbus Blue Jackets och Washington Capitals, är helt annorlunda till sin karaktär. Här är det betydligt jämnare och det kan i ärlighetens namn gå precis hur som helst.

Tre matcher har spelats så här långt och samtliga (!) har alltså gått hela vägen till förlängning. Det säger någonting om hur extremt jämna lagen är och hur slutspelet i sig sätter sin speciella krydda på matcherna. Detta borde såklart öppna för det raka krysset, som betalar strax under fyra gånger såsen hos många spelbolag. Det är värt att slänga ett öga på för den som gillar den typen av specifika spel.

Allt talar för målfest

 

En annan trend som varit tydlig mellan lagen – så här tre matcher in i slutspelet vill säga – är deras tendens att spela målrika matcher mot varandra. 3-3 slutade det första mötet, medan det andra slutade 4-4. 2-2 senaste var visserligen något mer försiktigt, men där låga minst sagt fler mål i luften.

Med tanke på att det är Columbus Blue Jackets som just nu sitter i förarsätet med sina 2-1 i matcher är det gästande Washington Capitals som måste gå på attack här. Det finns verkligen ingen tid att spilla då en förlust skulle innebära att hemmalaget plötsligt skaffar sig matchboll och kan döda hela matchserien med ytterligare en vinst i någon av matchseriens tre kvarvarande matcher. Där vill Washington Capitals såklart inte hamna.

Det gör att vi ser framför oss en match där bortalaget går för vinsten tydligt, något som i sig öppnar upp matchen. Det passar hemmalaget väl, då det generellt sett är ett mycket målstarkt lag som trivs i öppna matcher.

Alexander Wennberg är lite osäker hos Blue Jackets, medan Lukas Sedlak är borta från spel. Andre Burakovsky missar för Capitals.

Nej minsann, mål igen? Ja, det får bli så. Skadorna till trots. Det ska inte påverka så mycket.

Över 5,5 mål spelas till 1,98 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, fredag 20/4
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: