Speltips inför Damir Dzumhur – Alexander Zverev 1/6: Galen favorit

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2018

Alexander Zverev är en fullständigt galet stor favorit inför mötet med Damir Dzumhur i den tredje omgången av Franska Öppna. Det kan tyckas lite väl märkligt med tanke på hur tysken presterat i pressade situationer tidigare.

Sista två säsongerna har Alexander Zverev, blott 21 år gammal, verkligen cementerat sin plats i den absoluta världstoppen. När flera tunga spelare har halkat ner i både ranking och närvaro på touren – då tänker vi på Novak Djokovic, Roger Federer och Andy Murray som alla av olika anledningar spelat mindre sista säsongerna – har Alexander Zverev tagit deras plats.

Den närmare två meter långe tysken har fortfarande en hel del att slipa på i sitt spel, inte minst vad gäller jämnheten. I sina bästa stunder kan han slå vem som helst, men känslan är att 21-åringen slarvar lite för ofta. Med tanke på att han bara är 21 år lär det finnas gott om tid att sudda bort dessa svagheter med tiden.

På fredagen kliver Alexander Zverev in i den tredje omgången av Franska Öppna som enorm favorit mot bosniern Damir Dzumhur. Här har vi lite av en doldis som verkligen smugit sig med på världsrankingen sista säsongerna, men som inte får särskilt mycket kredd. Det blir en utmaning för Alexander Zverev, som inte har rådd att komma ut lite slappt till matchen. Det var precis vad han gjorde senast, då mot Dusan Lajovic. Då föll han med 6-2 i första set.

Ingen utklassning direkt

Sedan han blev proffs 2013 har Alexander Zverev plockat åtta titlar och fyra av dessa har kommit på grus, varav två under säsongen 2018. Samtidigt har han mycket att vässa på vad gäller spelet i Grand Slam-turneringar, där han ännu inte lyckats. Kanske är det nu det gäller?

Baserat på de två inledande omgångarna är känslan att Alexander Zverev har ett fint fokus, men att han möjligen är lite för bekväm så här inledningsvis. Kanske går han och sparar sig i väntan på framtida matcher i turneringen? Det gäller att ha full kraft under andra veckan. Märk väl att Alexander Zverev är seedad som nummer två i turneringen och därmed kan möta Rafael Nadal först i en eventuell final.

Damir Dzumhur är dock en spelare som på intet sätt ska underskattas. Med en ranking på 29 i världen är han bättre rankad än någonsin och 26-åringen blir bättre för varje säsong. Stadigt tar han steg i rätt riktning. Grus är dessutom ett underlag som han trivs bra med – där brukar han förlägga merparten av sin säsong – även fall båda hans ATP-titlar kommit på hardcourt.

Märk väl att Damir Dzumhur vann spelarnas hittills enda inbördes möte, då i Shenzhen i höstas. 2-0 i set slutade det mötet.

Här är vi övertygade om att Alexander Zverev ska vara favorit, men frågan är om inte spelbolagen tagit det till lite väl stora proportioner? Är favoritskapet verkligen så stort? I våra ögon har Alexander Zverev konsekvent visat att han inte riktigt går att lita på, även fall högstanivån är enorm. Därför tror vi inte på någon utklassning här.

Damir Dzumhur +8,5 game spelas till hela 1,86 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  Damir Dzumhur +8,5 game
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, fredag 1/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.