Speltips inför Danmark – Sverige 23/1: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2019

Det blir ett nordiskt rivalmöte i den direkt avgörande matchen mellan Danmark och Sverige i handbolls-VM. Tänk på att matchen spelas på dansk mark.

Annons:

Då ska det äntligen avgöras på allvar i handbolls-VM och efter en stark inledning på turneringen har Sverige nu satt sig i en lätt prekär situation. Efter förlusten mot Norge senast behöver laget nu slå Danmark för att kunna ta sig vidare som ett av två lag till semifinalerna. Först då blandas laget med den andra gruppen.

På vägen fram till det här avgörandet har Sverige som sagt sett otroligt starka ut – i perioder. Det finns en höjd i anfallsspelet som få lag kan matcha och mellan stolparna alternerar världsklassmålvakterna Palicka och Appelgren med varandra. Det kvittar vem som står – det är högst klass ändå.

Men trots det blev det alltså förlust mot Norge efter en period med enbart vinster. Handbollen använder fortfarande sitt lätt märkliga system med olika gruppspel i etapper där det till syvene sist blir allra mest relevant med inbördes möten. Det gör att Sverige nu hamnat bakom Norge efter förlusten senast.

Sverige kommer att slita här

Danmark är enligt spelbolagen klara favoriter inför mötet med Sverige och med tanke på den trupp som laget besitter går det att förstå. Å andra sidan har Sverige kanske sin bästa trupp – i alla fall inför turneringen – som ett svenskt landslag haft sista tio åren. Nu gäller det bara att allting stämmer – såväl offensivt som defensivt – i avgörandets stund.

Sverige kommer att få klara sig utan spelmotorn Jim Gottfridsson, men där är täckningen väldigt bra. Men i hans frånvaro behöver andra framstående niometersspelare som Kim Ekdahl Du Rietz verkligen kliva fram. Dessutom är Jesper Nielsen otillgänglig, vilket snarare blir ett avbräck bakåt. Här gäller det att målvakten för dagen – vem det nu blir – verkligen har en bra dag.

Vår känsla är att matchen blir snuskigt jämn och med stolpe in kan Sverige avgå med vinsten. Det kommer att behövas.

Sverige +2,5 spelas till 1,71 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige +2,5
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, onsdag 23/1
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: