Speltips inför Danmark – Sverige 26/1: EM-semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2018

Sverige är i sin första EM-semifinal på 16 år, men kliver in i mötet med Danmark som klara underdogs. Tyvärr är spelbolagen någonting på spåren här.

Föga förvånande finns två nordiska lag med bland de fyra sista lagen i handbolls-EM nere i Kroatien, som nu alltså kliver in i den avgörande fasen. Aningen mer överraskande nog är Sverige ett av de nordiska lagen som fortfarande lever, samtidigt som Norge alltså blivit utslagna.

Det här är första gången sedan 2002 (!) som Sverige finns med i semifinal i EM. Anmärkningsvärt nog har laget tagit sig hela vägen hit trots att de bara vunnit tre av sex matcher, men med det aningen komplexa upplägget som tillämpas i turneringen har Sverige helt enkelt vunnit rätt matcher och därmed tagit sig vidare. Hur som helst väntar nu en riktigt tuff utmaning i form av Danmark, som vann den andra gruppen i mellanrundan.

Sverige har å andra sidan ett par stärkande insatser bakom sig, där första halvlek mot Frankrike och matchen mot Kroatien sticker ut. Om svenskarna kan ta fasta på sakerna som gjordes bra där, samtidigt som målvakterna imponerar bakåt och skyttet är betydligt bättre än senast framåt finns det en liten chans här. Å andra sidan är det självklart att danskarna ska ses som klara favoriter här.

Här går vi på favoritspelet

Hjärtat dunkar självklart hårt för Sverige och om vi låtar hjärtslagen styra oss i en riktning är det ingen hemlighet att vi gärna ser det svenska landslaget i final. Å andra sidan är vi intresserade av att presentera bra speltips också. Då får hjärnan ta över och i ett sådant läge är det omöjligt att inte tro på Danmark inför den här matchen.

Visst, danskarna har förlorat mot Tjeckien i ett tidigt skede av turneringen och vann dessutom bara med uddamålet mot Tyskland. Men samtidigt har laget kört över ett visserligen skadeskjutet Makedonien (31-20) och vunnit komfortabelt mot uppstickarna Slovenien och alltid svårslagna Spanien.

Det går inte heller att blunda för hur det finns mer att ta av i det här danska laget, där det enda orosmomentet är Niklas Landin i målet. En känning gör att han kanske får stå över, men enligt de senaste rapporterna ska det inte vara någon fara. För egen del är det en spelare som inte riktigt håller en varm plats i hjärtat, nästan enbart för att han ofta agerat mänsklig vägg i möten med Sverige.

Danmark är ett mer färdigt lag än Sverige, som om de fortsätter så här kommer bli ruskigt giftiga inom några år. Här borde ett tyngre Danmark helt enkelt bli för svåra. Om Niklas Landin spelar är vi livrädda för ytterligare en match där det svenska skyttet konstant slutar med räddningar, lite som det var både mot Frankrike och delvis mot Norge.

Danmark -2,5 spelas till 1,84 gånger såsen hos Unibet. Det är vad hjärnan säger. Med det sagt säger hjärtat någonting helt annat.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Danmark -2,5
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 26/1
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: