Speltips inför Danmark – Ungern 13/1: Enorm underskattning

Simon Pålsson Publicerat: 13 januari 2020

Det är ett minst sagt skevt odds som presenteras inför måndagens möte mellan Danmark och Ungern i pågående handbolls-EM.

Annons:

Det är åter dags för Malmö Arena att stå som värd för matcher i handbolls-EM och det väntas samma danska prägel på publiken även den här gången. Nu kommer matchen mellan Danmark och Ungern också att avsluta kvällen, varpå danskarna på läktarplats förmodas vara ordentligt i gasen.

Eftersom Malmö Arena ligger dryga 20 minuter, med tåget, från den danska huvudstaden Köpenhamn är det såklart helt naturligt för danskarna att ta sig över och stötta sitt landslag. Det är en faktor som är värd att ha med sig och som i praktiken gör att Danmark spelar på hemmaplan.

Att det är en fördel att spela i hemtam miljö och med publikens stöd i ryggen är ingen hemlighet. Det är en trend som vi kan se inom många olika sporter och inte bara handboll. Med tanke på att Danmark också ett lag som bygger mycket av sitt spel på energi är det också än viktigare för dem.

Nu ska sägas att Danmark har press på sig och behöver göra ett resultat, efter den snöpliga förlusten mot Island i den första omgången. Då slutade matchen 31-30 efter rafflande slutminuter. En förlust till skulle göra att man hänger löst inför fortsättningen. Ett superfiasko kan alltså inträffa nere i Malmö.

Annons:

Danmark är bättre – men inte överlägsna

Ungern är inte på något sätt ett landslag som ska kunna gå hela vägen i handbolls-EM, men man ska också vara noga med att betona det faktum att man inte är ett dussinlag. Det här är ett landslag som tagit fina steg på slutet och som har en stark, fysisk prägel på hela sitt lag.

Det är med andra ord ett jobbigt lag att möta och det blir sällan stora förluster för ungrarna, som har en förmåga att bita sig fast i matcherna.

Så sent som i januari förra året kunde man dessutom vinna mot Danmark i en träningsmatch, även fall det några veckor senare blev förlust (med tre mål) när det var gruppspelsmatch i VM 2019. Det är med andra ord ett landslag som inte gör bort sig mot det som av många anses vara världens bästa lag på landslagssidan.

Ungern vann sin första match mot Ryssland och är en seger ifrån att koppla ordentligt grepp om gruppvinsten. Det kan faktiskt rent av bli poäng mot Danmark, men så långt behöver vi inte gå för att få ett trevligt odds.

Ungern +6,5 spelas till helt otroliga 1,87 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Ungern +6,5 mål
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, måndag 13/1
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: