Speltips inför Danmark – USA 5/5: VM-turneringen fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 5 maj 2018

Ett amerikanskt styrkebesked. Så får den första omgången i VM-turneringen tolkas efter en stark insats mot Kanada. Nu väntar värdnationen Danmark i turneringens andra match för amerikanernas del.

Äntligen är ishockey-VM igång för det här året och som bekant spelas mästerskapet den här gången på dansk mark. Redan i den andra omgången av turneringen får danskarna riktigt tuff motstånd och nu gäller det att steppa upp på allvar när amerikanerna står för motståndet.

Faktum är att det är ett starkt amerikanskt landslag som nu väntar, det visar inte minst öppningsmatchen mot Kanada där USA under stora delar av matchen kändes som det något spetsigare laget och där jänkarna till slut kunde vinna med 5-4 efter förlängning. En meriterande seger och en skön grund att stå på inför fortsättningen i turneringen.

Nu väntar ett betydligt enklare motstånd och det går såklart inte att blunda för den klasskillnad som ska råda mellan dessa båda lag. Danmark har bara några enstaka spelare som kan mäta sig på allvar och även fall det finns ett bra danskt kollektiv inom en sport där Danmark alldeles uppenbart är på gång ska det vara klasskillnad. Det tänker vi inte blunda för.

Ett självklart favoritspel

Redan i den första omgången mot Kanada visade USA alltså prov på en härlig höjd i sitt offensiva spel och även fall laget släppte in hela fyra mål finns det all anledning att se på fortsättningen av turneringen med optimism. Det här var en bra insats.

Danmark å sin sida kunde slå OS-turneringens stora utropstecken Tyskland med 3-2 efter en stark insats och det får även det ses som en fjäder i hatten, även fall värdnationen faktiskt var klara favoriter enligt spelbolagen på förhand. Det håller vi möjligen inte med om, även fall tyskarna sett svaga ut under förberedelserna inför den här turneringen.

Inför lördagens sena match mellan Danmark och USA tänker vi inte blunda för det uppenbara. USA ska vinna det här och det ska ske bekvämt. USA -1,5 spelas därför till 1,70 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  USA -1,5
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, lördag 5/5
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: