Speltips inför Detroit Red Wings – New York Rangers 13/3: 1×2-spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2017

Det finns fler faktorer som talar för att NHL-matchen mellan Detroit Red Wings och New York Rangers blir väldigt jämn. Det öppnar för ett spel till ett väldigt högt odds.

NHL-slutspelet är knappa månaden bort och det är dags för de slutspelsklara – eller någorlunda slutspelsklara – lagen att inleda förberedelserna inför vad som komma skall lite smått. Ett sådant lag är New York Rangers, som lever upp till sitt nyvunna rykte som självklart slutspelslag. Om inget oförutsägbart händer på slutet ska vi får se Rangers i slutspelet i april månad.

Dessvärre får vi inte se Detroit Red Wings där. Svensklaget har haft en besvikelse till säsong, mycket tack vare ett minst sagt risigt försvarsspel och en tydlig uddlöshet i den offensiva delen av spelet. Red Wings har helt enkelt inte räckt till.

Inför de båda lagens möte den här söndagsnatten är det lätt att peka på motivationen som en klar faktor. Det är faktiskt bara Rangers som har något konkret att spela för, men Red Wings vill garanterat inte skämma ut sig inför sin hemmapublik, samtidigt som de såklart ämnar avsluta säsongen så positivt som möjligt.

Historien talar sitt tydliga språk

Med tanke på att det här är två klassiska lag får vi också se massor av matchen mellan lagen. Det finns en klar tendens att matcherna mellan lagen blir väldigt jämna. Hela åtta raka matcher har slutat med uddamålsseger åt det ena eller andra laget. Det är trots allt anmärkningsvärda siffror.

Vad exakt det här beror på är svårare att sätta fingret på, för enligt tabellen och de senaste säsongernas resultat bör det här inte vara två jämna lag, åtminstone inte i match efter match. Men traditionens makt är som bekant stark inom sportens värld.

Trots att Red Wings har rätt risig form blixtrar laget till med enskilda punktinsatser av hög klass då och då. Vinsten mot Chicago Blackhawks senast är en sådan. För ett par veckor sedan fick både Pittsburgh Penguins och Washington Capitals se sig besegrade. Även det imponerande resultat. New York Rangers å sin sida blandar vinster och förluster om vartannat, men åker sällan på stordäng. Laget spelar ofta jämna matcher.

Därför känns ett kryss nära till hands här. Hos Nordicbet betalar X (oavgjort) fina 4,15 gånger pengarna. Det blir vårt spel.

Rick Nash, Michael Grabner och Kevin Klein är alla osäkra till spel för gästerna. Henrik Lundqvist, Jesper Fast och Dan Girardi är inte heller spelklara. Där kan vi snacka tunga avbräck, något som klart talar emot en vinst för gästerna. Hemmalaget har dock ingen Ryan Sproul, Jonathan Ericsson, Johan Franzen eller Joe Vitale i laget.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  00:05, måndag 13/3
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: