Speltips inför Diego Sebastian Schwartzman – Kevin Anderson 4/6: Tätt

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2018

Det är sannerligen inte lätt att plocka ut en självklar favorit i mötet mellan Diego Sebastian Schwartzman och Kevin Anderson i den fjärde omgången av Franska Öppna. I potten ligger mest troligt en plats i kvartsfinalen mot Rafael Nadal.

Åttondelsfinal väntar i Franska Öppna och det känns vidöppet i mötet mellan Diego Sebastian Schwartzman från Argentina och sydafrikanen Kevin Anderson. Båda spelarna har haft bra omgångar fram till den här fjärde, men det är nu det blir skarpt läge på allvar.

Det här är såklart en gyllene chans för båda två att verkligen gå långt i en Grand Slam-turnering, även fall vinnaren med största sannolikhet får möta Rafael Nadal i en kvartsfinal. Det finns enklare utmaningar att ta sig an, men frågan är om det finns roligare? För rätt spelare, med en speciell typ av mentalitet, är det såklart väldigt stort att få möta världsettan på hans favoritplats i hela tennisvärlden.

Hur som helst ligger det många rankingpoäng, mycket prestige och en hel del cash i potten redan i åttondelsfinalen. Diego Sebastian Schwartzman och Kevin Anderson tar sig gärna vidare till en kvartsfinal, men då lär man få kämpa. Det här borde nämligen bli en jämn historia.

Två spelare med bra form

Diego Sebastian Schwartzman har klättrat fint på rankingen sista två säsongerna och är nu strax utanför topp 10 i världen. 25-åringen har dessutom många år kvar att utvecklas på och lär bli att räkna med framöver. Det spel han har visat prov på i Franska Öppna indikerar just detta. Tre matcher in har argentinaren ännu inte tappat något set och öppnade dessutom turneringen med att tappa fem game i både omgång ett och omgång två. Det är starka papper. I tredje omgången blev det komfortabla 3-0 mot den kroatiska talangen Borna Coric. Inget snack om saken alltså.

Kevin Anderson har haft ett tuffare spelschema, men är trots det framme i en åttondelsfinal. Vinster mot Paolo Lorenzi (3-0), Pablo Cuevas (3-1) och Mischa Zverev (3-1) är dagar på jobbet, men spelet har inte varit fläckfritt. Serven fungerar dock som den ska, det är snarare i returspelet det finns saker att vässa på. Inte minst sett till kontinuiteten i en match.

Det ska sägas att Kevin Anderson har ett psykologiskt övertag med 2-0 i inbördes möten, men nu kommer sydafrikanen få svettas för att ta sig vidare. Här har vi svårt att se hur någon spelare ska kunna ta matchen i raka set. Vi förväntar oss mer av en kamp och blir inte förvånade om det går till ett femte, helt avgörande set.

Över 38,5 game spelas till anmärkningsvärt höga 1,97 gånger pengarna hos Ohmbet. Spelet kan sitta med tre tiebreak, men vi grundar snarare spelet i övertygelsen om minst fyra set i matchen.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 38,5 game
Odds:  1,97 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, måndag 4/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo