Speltips inför Djurgården – Färjestad 13/3: Spiken i kistan?

Spelbloggare Publicerat: 11 mars 2017

Det är slutspelstider i SHL och i åttondelsfinalen mellan Färjestad och Djurgården är det nu fördel de förstnämnda. Nu vankas match på Hovet i Stockholm, varpå vi lämnar förtroendet hos den ena parten.

4-1 var kanske inte helt rättvisande för matchen som helhet. Två tajta perioder följdes upp av en avslutande där Färjestad kopplade grepp och till slut sköt också siffrorna i höjden. Därtill blev det heta känslor på isen med flera fullskaliga slagsmål i slutminuterna av matchen där till slut åtta spelare visades ut. Ja, det är slutspelstider!

– Vad fan, det är slutspel. Man ska njuta medan det varar. Det är få förunnat att spela slutspel, sa FBK:s Andreas Jämtin angående situationerna, enligt Expressen.

Glimtar vi tillbaka lite, till grundserien, landade Färjestad på sjundeplats och Djurgården på tiondedito. Stockholmarna slutspurtade på ett fenomenalt sätt och vann de sju avslutande matcherna, vilket innebär att de nu fått den här chansen att spela slutspelshockey.

Även Färjestad avslutade på ett fantastiskt sätt och hade till och med kunnat bli en del av topp sex, om de inte förlorat den avslutande fajten mot HV71. Innan dess hade fyra raka vunnits.

Fifty-fifty

Här plitas Djurgården ut som hyfsat klara favoriter, och det känns något missvisande. Istället – fifty-fifty? Det är i alla fall där jag landar.

Pressen är på stockholmarna, men det behöver nödvändigtvis inte tala till deras fördel. Färjestad ser samtidigt möjligheten att sätta spiken i kistan – det är bäst av tre i åttondelsfinalerna – och ska betraktas som den bättre parten.

Frågan är; hör detta DIF överhuvudtaget hemma i ett SHL-slutspel? Tvivlar lite på det.

Dessutom har Färjestad haft en stor fördel i matcherna dessa två emellan. Av de nu fem inbördes matcherna det här spelåret, har de vunnit samtliga. Även de två i Stockholm. Mentalt övertag i och med detta?

Det här blir en tajt historia och det är mer eller mindre omöjligt att peka ut en favorit – och därför kastar vi in polletterna på oddssättarnas underdog, FBK.

Färjestad att vinna, inklusive övertid och straffar, spelas till 2,12 x polletterna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Färjestad ML
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 13/3
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: