Speltips inför Djurgården – Kalmar 3/7: Målpolletter från omstarten

Spelbloggare Publicerat: 2 juli 2017

Den allsvenska omstarten ska summeras under måndagskvällen och en av matcherna står Djurgården och Kalmar för, på Tele2 Arena i Stockholm. Speltips, odds och allt inför matchen hittar ni, i vanlig ordning, här.

Åt vilket håll barkar det för Djurgården? Det måste vara en av de mest svårbesvarade och relevanta frågorna inför fortsättningen av Allsvenskan. Laget förstärktes med klasspelare som Kim Källström och Jonas Olsson inför spelåret och ändå är de inte bättre placerade än sjua efter 12 avverkade omgångar, dock i ett extremt tätt skikt av tabellen, därav ytterligare ovisshet.

Addera två derbyförluster för DIF, vars mardrömssvit fortsätter mot lokalrivalerna – och det satte en ännu dystrare prägel på inledningen.

Om Kalmar blåser det rejält. Peter Swärdh har fått ta picket och packet, sparkats från tränarposten, och in har nygamla Nanne Bergstrand, som var KFF-tränare under tio år fram till 2013, när det bar av till Hammarby.

Uppgiften för Bergstrand? Den är precis lika svår som glasklar – att överleva i Allsvenskan. Klubben står nämligen som tredjejumbo och därmed på kvalplatsen i serien. Konkurrensen är hård i botten och kan bli ännu tuffare.

Fart, fläkt och mål

Här räknar jag med fart, fläkt – och mål.

Full rulle ska vi kunna räkna med från hemmalagets sida; på hemmaplan, mot ett bottenlag och ett på pappret klart sämre fotbollslag. Risken för att bli sårade finns dock där; ett av de stora problemen har varit att tajta till ytorna mellan centralt mittfält och backlinje. I arbetet att täcka de ytorna har nämnda Kim Källström fått motta en hel del kritik.

Nu må Kalmars anfallsspel varit oerhört uddlöst under de inledande 12 matcherna, nio mål framåt, men undertecknad är närmast säker på att den statistiken kommer förbättras framöver.

Med ett tränarbyte kan Kalmar blixtra till, som det ofta blir. Nytändning! Mycket fokus på omställningsspelet här.

Samtidigt kan Djurgården, vid en bra dag, passera en 2,5-målslina på helt egen hand. Det är jag övertygad om.

3-1/2?

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,95x hos Bet365. Då får vi halv vinst på spelet vid exakt tre baljor i matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 3/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: