Speltips inför Djurgården – Skellefteå 11/4: Djurgården har vaknat

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2018

Djurgårdens IF har kniven hårt pressad mot strupen inför match fem i SM-semifinalen mot Skellefteå AIK. Här borde hemmalaget ha goda möjligheter att störa sina gäster.

SM-semifinalen mellan Djurgården och Skellefteå är nu framme vid det femte mötet och redan nu kan norrlänningarna döda hela tillställningen genom en seger i Globen. Då är Skellefteå åter framme i en SM-final och ska i sådana fall göra upp med Växjö Lakers om SM-guldet.

Efter en skakig inledning på matchserien har Djurgården dock vaknat till liv på sistone. I de två senaste matcherna har 08-laget varit klart bättre och det är inte konstigt att vår känsla nu är att de har en bra chans att gå segrande ur onsdagens strid. Visst, det blev förlust i match fyra på bortaplan och visst, det kan komma att bli en förödande förlust då Skellefteå nu har matchboll.

Å andra sidan var insatsen ett klart fall framåt och laget ser betydligt bättre ut på ett generellt plan än tidigare. 3-1 på Hovet i match tre var startskottet på ett Djurgården som mer liknar det Djurgården vi lärde känna under grundserien. I ledning 2-0 uppe i Skellefteå senast kändes det som att stockholmarna var nära att kvittera till 2-2 i matcher, men Skellefteå kunde vända och sedan vinna i förlängning. Den bestående känslan är dock att Djurgården är på gång.

Här väger hemmaplan över

Skellefteå har ett minst sagt gynnsamt utgångsläge inför den här matchen. 3-1 i matcher gör att laget bara behöver vinna en av kommande tre matcher och att Skellefteå dessutom har chansen att döda semifinalen på hemmaplan i fredagens sjätte match mellan lagen. Det gör att onsdagskvällens match fem inte är en fullt så pressad situation för gästande Skellefteå.

Annat är läget för Djurgården, vars enkla utgångsläge är att de måste vinna för att överleva. Det finns ingen tid att spilla och med tanke på att formen nu dessutom är på uppåtgående tror vi verkligen att hemmalaget tar kommandot här. Hovet har varit en borg under stora delar av säsongen, men  nu väntas ett massivt publikstöd i Globen i det som kan bli säsongens allra sista match. Globen må inte vara lagets huvudsakliga hem, men där går att skapa en speciell atmosfär där också.

Djurgården kliver in med någon slags medvind trots förlusten senast och det tror vi räcker till vinst. Djurgården vinner (ordinarie tid) spelas till 2,15 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, onsdag 11/4
TV:    tvtolv logo  cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: