Speltips inför Djurgårdens IF – Växjö Lakers 1/3: Otroligt viktig match

Simon Pålsson Publicerat: 28 februari 2017

Det mesta talar för en öppen matchbild när serieledande Växjö Lakers reser upp till huvudstaden för bortamatch mot ett desperat Djurgårdens IF. Vårt speltips betalar hela 2,60 gånger pengarna.

Det brinner verkligen i SHL-knutarna nu. Mars månad är här, vilket innebär att slutspelet bara är några veckor bort. Avslutningen på grundserien ska avgöra vilka lag som får vara med och göra upp om SM-guldet.

Växjö Lakers ångar på i toppen och har så gott som säkrat seriesegern. Efter en halvknackig inledning har laget gått från klarhet till klarhet och det krävs ett mycket starkt motstånd för att Växjö ska knockas på sin väg fram mot SM-finalen.

Med fem omgångar kvar att spela finns det egentligen inte mycket kvar att spela om för Växjö. Visst, att knipa seriesegern är såklart målet, men det ska inte vara några problem. Nu handlar det huvudsakligen om att toppa formen inför vad som komma skall.

En öppen matchbild väntas

Helt annat är läget för Djurgården, som med fem matcher kvar är i stort behov av poäng för att ta sig upp på en slutspelsplats. Just nu ligger Karlskrona en poäng före, på den där viktiga tiondeplatsen. Det är den sista placeringen som ger en biljett till kvartsfinalerna.

Luleå ligger just nu på 61 poäng, medan Karlskrona och Djurgården skuggar på 59 respektive 58 poäng. Det är med andra superjämnt och varje poäng är av yttersta vikt, varpå vi blankt räknar med ett mycket taggat 08-lag i just den här matchen. Djurgården har dessutom två raka vinster – mot Örebro och Luleå – som visar att de växlat upp något. Formen dessförinnan såg riktigt risig ut.

Växjö har haft en tendens att spela mycket målrika matcher hela säsongen. Nu under våren har vi fått se en drös med märkliga resultat. Inte sällan släpper Växjö in många mål, speciellt på bortaplan. Rena rama hawaiihockeyn har det bjudits på flera gånger, som borta mot Rögle för några veckor sedan (4-3, vinst) och borta mot Luleå i matchen innan (4-3, förlust). Något liknande tror vi väntar här, inte minst då Djurgården lär vara taggat till tusen och Växjö säkert gärna bjuder upp till dans då de inte har mycket att förlora.

Ladbrokes har blivit lite väl generösa inför matchen. Djurgårdens IF över 2,5 mål (inklusive förlängning) betalar hela 2,60 gånger pengarna. Det tackar vi för.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Djurgården IF över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 1/3
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: