Speltips inför Djurgårdens IF – Växjö Lakers 8/10: Tydlig trend

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2017

Det finns en tydlig trend i mötena mellan Djurgårdens IF och Växjö Lakers de senaste säsongerna. Det ligger till grund för det speltips vi presenterar inför matchen.

Ett enda SHL-möte står på schemat under söndagen, men det är inte vilket möte som helst. I den svenska huvudstaden gör Djurgårdens IF och Växjö Lakers upp om tre poäng.

På ena sidan har vi ett hemmalag som har sprudlat ordentligt i ett par matcher så här i säsongsinledningen. Just nu har 08-laget faktiskt tre raka vinster och totalt 12 poäng efter sex omgångar. Det gör att laget har häng i toppen av SHL-tabellen.

Det som har imponerat på sistone är målskyttet, med 13 kassar i de tre senaste matcherna. Det är med andra ord ett självförtroendefyllt lag som åker ut på isen klockan 14:00 på söndagen.

Gästerna har också offensiv spets

Växjö Lakers har också visat prov på en offensiv spets i inledningen av säsongen. 5-2-vinsten mot nykomlingarna Mora IK senast var en skön match att ha med sig inför fortsättningen. Efter sex matcher i SHL är laget fortsatt obesegrade och toppar därmed tabellen med sina 16 poäng.

Det blir ofta ganska intressanta matcher mellan de här båda lagen. De senaste två åren har vi fått se inte mindre än tio möten mellan lagen på grund av att de möttes även i Champions Hockey League 2015. Så gott som alltid får vi se en hel del mål. Nio av dessa tio matcher nämligen slutat med minst fem mål. Ofta blir det till och med så. Det är förmodligen ingen slump och med tanke på hur lagen inlett den här säsongen är ytterligare en sådan historia ganska rimlig att förvänta sig.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger degen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, söndag 8/10
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: