Speltips inför Dominic Thiem – Kei Nishikori 3/6: Långdraget möte

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2018

Dominic Thiem är spelbolagens favorit inför mötet med Kei Nishikori i den fjärde omgången av Franska Öppna. Det som väntar lär hur som helst vara en mycket tät historia.

Fördelen med att ha kommit ett par omgångar in i Franska Öppna är att turneringen nu närmast uteslutande bjuder på väldigt intressanta matcher. Den match som sticker ut i den fjärde omgången är utan tvekan mötet mellan Dominic Thiem och Kei Nishikori.

Om spelarna verkligen prickat toppformen är det här två spelare vi hade kunnat se hela vägen framme i en semifinal eller till och med final. Kei Nishikori är visserligen ingen grusspelare i den bemärkelsen – japanen är som bekant allra bäst på hardcourt – men den mångsidighet han visar upp kan räcka långt.

Under de inledande omgångarna av årets Franska Öppna har japanen dessutom sett väldigt het ut. Underlaget till trots har 28-åringen sett bekväm ut och tre raka vinster är ju att göra jobbet. 3-0-vinsten mot Gilles Simon senast imponerar och visar återigen prov på att Kei Nishikori är en typisk sådan spelare som kan ha väldigt bra dagar, då han liksom träffar bollen och bara kör på uta att tänka så mycket. Det passar honom.

Ingen självklar favorit

Dominic Thiem är den österrikiske talangen som en hel tennisvärld väntat på ska blomma ut under flera säsonger, men där steget till de allra största hela tiden känts aningen för stort. Nu är han uppe på topp 10 i världen och huruvida det här har att göra med att många toppspelare inte är aktivt spelande just nu låter vi vara osagt, men vad gäller talang är Dominic Thiem en potentiell Grand Slam-vinnare. Det råder det ingen tvekan om.

24-åringen pasar allra bäst på grus och det är där han brukar förlägga stora delar av sin säsong. Han är den typen av spelare som verkligen pressar grussäsongen så långt det bara går och under sina år på ATP-touren har han 75% vinster på grus. Det är därmed hans överlägset bästa underlag.

Med tre raka vinster innanför västen går det inte att klaga nämnvärt på insatserna i Franska Öppna, men det finns helt klart mer att ta av. Känslan är att Dominic Thiem har en bit kvar för att på allvar utmana i stora turneringar. Spelbolagen håller honom som klar favorit mot Kei Nishikori, men det hade vi aldrig vågat spela. Här tror vi snarare på en tät match och blir inte förvånande om Kei Nishikori skräller (baserat på oddsen) till slut. Japanen har trots allt 2-0 i inbördes möten, varav ett möte på grus säsongen 2016.

Här tror vi på en lång och tät historia. Ingen spelare vinner i raka set. Över 36,5 game spelas till 1,80 gånger såsen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 36,5 game
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, söndag 3/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo