Speltips inför Dudi Sela – Elias Ymer 29/5: Svensk favorit

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2018

Elias Ymer är det svenska hoppet vi har att fokusera på inför kommande Grand Slam i Paris. I den första omgången möter 22-åringen en 33-årig israel vid namn Dudi Sela. Här borde svensken ses som favorit.

Nu är det äntligen dags för tennis av absoluta världsklass igen när Grand Slam-turneringen i den franska huvudstaden Paris inleds i början av veckan. Som vanligt är den två veckor långa turneringen full av spelare, varpå det fullkomligt svämmar över med matcher under de två inledande dagarna. Eller snarare under hela den första veckan.

För svensk del gäller det att hålla ett extra öga på Elias Ymer. Efter att under våren bland annat varit med och vunnit i Davis Cup med Sverige är det nu dags för vår just nu bäste tennisspelare att försöka slåss med de riktigt stora igen. Vi minns väl alla matchen mot exempelvis Ivo Karlovic i Wimbledon för ett par år sedan när Elias Ymer på allvar hotade kroaten?

Nu är förhoppningen att den rörlige och relativt mångsidige spelaren, som hunnit bli 22 år gammal, ska ta ytterligare ett steg. Efter att åter ha klarat sig igenom ett lyckat kvalspel går svensken in som favorit – troligen för första gången – i den första omgången av själva huvudturneringen. Detta tack vare en relativt lyckad lottning i form av israelen Dudi Sela.

Lite överdriven favorit?

I våra ögon är det självklart att Elias Ymer ska ses som favorit inför mötet med Dudi Sela. Här är det verkligen framtiden som ställs mot dåtiden. I det här fallet är det också tveksamt om dåtiden överhuvudtaget haft sin tid.

Dudi Sela är en numera 33-årig spelare från Israel som visserligen varit rankad så bra som 29 för nio år sedan, men som aldrig vunnit en ATP-titel under sin karriär och som saknat den där spetsen för att utmana på allvar.

Å andra sidan är det och har alltid varit en riktigt gnetare, som är svår att slå och väldigt jobbig att möta. Med sin ringa längd på 175 centimeter har han alltid använt ett eget sätt att spela och är därmed väldigt ojämn. I stunder kommer han in i svårhanterade stim, men dessvärre har han svårt att hålla dessa formtoppar vid liv under hela turneringen eller ens hela matcher.

Vi köper helt klart att Elias Ymer är favorit inför matchen och bättre chans att så här kan man inte få att nå den andra omgången. Samtidigt ska man inte underskatta Dudi Sela, som med sin rutin och sin ihärdighet kan bli jobbig. Dessutom är det oklart om Elias Ymer har stabiliteten att vinna i tre raka? Vi är aningen tveksamma.

Över 3,5 set spelas därför till 1,86 gånget smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, tisdag 29/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.