Speltips inför Dynamo Kiev – Ajax 28/8: Brant uppförsbacke för ukrainarna…

Spelbloggare Publicerat: 28 augusti 2018

Oddset ser kanske inte jättemycket ut för världen, men värde ska finnas i det. Matchen det handlar om är Champions League-playoffreturen mellan Dynamo Kiev samt AFC Ajax, där det är klar fördel för holländarna.

Annons:

3-1. Det slutade det första mötet av dessa två, efter en fantastiskt underhållande första halva av matchen, där alla målen också kom. Matchen var förhållandevis tajt, men Ajax var vassare i den sista tredjedelen och står nu med den stora fördelen.

Som vi har nämnt förut är årets upplaga av Ajax extremt spännande – offensivt som defensivt. Om de väl når Champions League kan de överraska och deras aktier ser även solida ut i holländska Eredivisie. Senast krossades Emmen med fem mål mot noll.

Oddsen för vilken sida som ska avancera vidare och plocka den så heder- och åtråvärda Champions League-biljetten står i 6,50-1,15. Det kommer med andra ord krävas någonting extraordinärt från Dynamo Kievs del för att kunna vända på det här…

Allt som oftast handlar det om Shakhtar Donetsk och Dynamo Kiev i den ukrainska klubbfotbollen – också som namnen att lita på ute i Europa. En faktor som talar till deras favör är hemmastyrkan. Flera stora pjäser som satts under prov på Olimpiyskiy National Sports Complex under åren.

Medan Dynamo Kiev rapporteras ha hela truppen intakt, saknar Ajax med största sannolikhet David Neres samt Joël Veltman.

Öppna dörrar?

Oddset, det ser inte jättesexigt ut – vid en första anblick. Men bestämt anser vi det finnas värde att hämta på målmarknaderna, inte minst den klassiska BLGM-marknaden och specifikt ja-alternativet där.

Gillar, som nämnt, årets Ajax. Med ett par erfarna nyförvärv från Premier League, däribland av Daley Blind, ser de alltmer stabila ut – men det är fortfarande främst offensivt som klassen finns, eller hur? Se bara på två anfallspjäser som Dusan Tadic samt Klaas-Jan Huntelaar.

Dynamo Kiev har kapacitet, inte minst på hemmaplan, och skapade dessutom en del i bortamötet. Ett mål blev det då och nu ska förutsättningarna vara ännu bättre, just med hemmaplansfördelen.

Samtidigt är risken stor att de kan såras när ett sylvasst Ajax får chansen att ställa om, särskilt om – när? – ukrainarna måste trycka upp positionerna och jaga målen.

Att båda lagen gör mål finns att plocka till 1,67 gånger pengarna hos Interwetten. Givet spel denna afton.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 21:00, tisdag 28/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.