Speltips inför Eibar – Leganés 15/9: 1X2-tecken i spanska fredagsbataljen

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2017

Har Leganés fått en skjuts ner på jorden? Det är åt det hållet vi lutar – och lockas därför av spelen till Eibars favör när lagen möter varandra på Ipurua Municipal Stadium.

Året inleddes så lovande, men Eibar har inte fått till det efter 1-0-vinsten borta över Málaga i Primera División-premiären och förlorat mot såväl Athletic Bilbao och Sevilla, dessutom utan mål framåt. Det är dock två, på pappret, bättre motståndare och rentav svåra matcher. Alldeles för stora växlar bör inte dras av matcherna.

Så, vart kan man placera Eibar? Gissningsvis i mittenskiktet av tabellen, precis som det blev i den senaste upplagan.

Som bottentippade lyckades Leganés vinna de två inledande seriematcherna och det mycket tack vare ett stundtals bländande försvarsspel. Det hårda arbetet imponerar, när materialet i det hela är lite halvdant, seriemått mätt. Men laget åkte på en reaktion när Getafe, på hemmaplan, blev ett nummer för stora. Har Leganés fått en skjuts ner på jorden?

Eibars Yoel Rodríguez, Fran Rico, Pedro León och Iván Alejo får stå åt sidan med skadebekymmer. Gästerna saknar Jon Serantes och eventuellt Joseba Zaldúa. Avbräck deluxe för defensiven om den sistnämnda missar matchen.

Vann det identiska mötet med 2-0

När spelåret summeras tror jag att vi har – mitten mot botten. Eibar bör inte riskeras dras in i bottenstriden medan det är exakt där Leganés hör hemma, trots den fina serieupptakten. Rätt klar skillnad i materialen.

Leganés åkte på en stark reaktion senast; föll alltså med 1-2 mot Getafe och känslan är att det var lite av brytpunkten; nu tar resan neråt i tabellen fart.

Det som oroar för Eibars del är kanske inte per automatik att de förlorat två raka matcher, eftersom det varit svåra sådana, utan snarare att de inte förmått att hitta nätet. Nu är de dock tillbaka på hemmaplan, där man normalt är klart starkare och vann 10/19 matcher i fjol, mot ett klart sämre motstånd.

Förra årets identiska möte slutade med en 2-0-vinst för Eibar. Tänker att vi har någonting liknande att vänta här…

Den raka ettan spelas till 2,15x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Eibar vinner, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, fredag 15/9
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: