Speltips inför Elfsborg – AIK 6/5: En tuff bortamatch

Simon Pålsson Publicerat: 5 maj 2018

Det finns två svagheter hos AIK som lär sätta sin prägel på söndagens möte med IF Elfsborg på Borås Arena. Här kliver vi in på ett odds som blivit på tok för högt.

Det fortsätter att hagla toppmatcher i den allsvenska toppfotbollen och söndagen den här helgen är minsann inget undantag. Nu må Elfsborg vara allt annat än ett topplag just nu, men visst kittlar det lite extra inför söndagens sena match på Borås Arena?

AIK tar resan till Borås från Solna och här ska ni veta att AIK brukar ha det svårt. Nu blev det visserligen vinst förra säsongen, men i övrigt var det oerhört länge sedan gnagarna åkte ner till Elfsborg och vann. Det finns en slags rivalitet mellan lagen som traditionellt står för lite olika saker, med Elfsborgs bolltrillande på plastmatta och AIK:s lite mer hårdföra stil och höga svansföring. Det är en mix som inte sällan har resulterat i intressanta möten.

Nu är förhoppningen att söndagens match lever upp till våra förväntningar, men på förhand råder det ingen tvekan om att det är hemmalaget som har mest att bevisa. Efter en horribel inledning på den allsvenska säsongen börjar det redan nu blåsa kring nye tränaren Jimmy Thelin, som dock har fullt förtroende hos den sportsliga ledningen om vi ska tro de senaste uttalanden från officiellt håll. Frågan är dock var spelarna står i det här? Alldeles uppenbart har hans mixtrande inte fått någon vidare positiv effekt ännu.

På sex spelade matcher har laget fyra inspelade poäng och så här långt bara en seger, borta mot jumbon Brommapojkarna. Det duger inte. Om vi vill vara försiktigt positiva går det att se en trend på uppåtgående, där samtliga fyra päng kommit i de tre senaste matcherna, i vilka Elfsborg också lyckats näta efter två raka mållösa historier. Det bådar hyfsat gott.

Två svagheter hos AIK

AIK har så här långt bara bommat fyra poäng på sina sju spelade matcher och ser ut att få en sällan skådad start på Allsvenskan med bra poängskörd, självklar plats i toppen och harmoni inom klubben. Det är AIK knappast bortskämda med under 2010-talet, där säsongerna så gott som alltid inleds svagt på våren för att räddas upp på hösten.

Om vi ska hitta några negativa saker så här långt finns det väl egentligen två saker att fokusera. Dels skadeläget och dels lagets bortaspel. Skadeläget går inte att göra mycket åt just nu, men här har bredden på truppen visat sig oerhört värdefull. Spelare från bänken har gått in och levererat direkt när de har fått chansen, samtidigt som laget fortsatt plocka poäng. Det är med andra ord någonting som AIK kunnat hantera bra.

Vad gäller bortaspelet är det inte fullt lika positivt. Nu blev det visserligen seger borta mot Sirius senast – en seger som satt oerhört långt inne – men efter tre spelade bortamatcher går det att konstatera att AIK behöver vässa på den delen. Två kryss och en knapp seger på tre försök är visserligen mästartempo i poängskörd, men det känns som att en käftsmäll ligger lite i luften.

Detta gör att någon form av spel på Elfsborg är av intresse inför mötet då det måste vända snart för hemmalaget. Å andra sidan vill vi nog gärna se den trenden innan vi hoppar på tåget mot ett formstarkt AIK, om än på bortaplan.

Däremot tror vi på mål i det här mötet. Båda lagen göra mål har suttit i varje match i över fem raka säsonger mellan lagen och bör göra det igen. Hos Bethard får vi smått orimliga 1,91 gånger såsen på båda lagen göra mål och det tackar vi självklart för.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 6/5
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.