Speltips inför Elfsborg – Sirius 14/4: Två pressade lag

Simon Pålsson Publicerat: 12 april 2018

IF Elfsborg har pressen på sina axlar efter två raka allsvenska förluster under 2018 och nu väntar match med ett svårslaget IK Sirius på hemmaplan. Kan gästerna bygga vidare på sitt fina facit från förra säsongen?

Om vi får vara lite alarmistiska i vår stil går det att kalla både Elfsborg och Sirius för två pressade lag så här i säsongsinledningen. Pressen är dock av olika karaktär, men är trots det viktig att ha med sig inför lördagens tidiga match mellan lagen på Borås Arena.

Allra värst är det givetvis för Elfsborg, som två matcher in i säsongen fortsätter står på noll poäng. Å andra sidan började laget hemma mot de regerande mästarna Malmö FF i en match det väl får anses okej att kunna tappa poäng. Därefter spelade laget på gräs, borta mot Kalmar FF, där vi vet att laget historiskt haft det väldigt tungt. Inga ologiska poängtapp.

Hur som helst är det redan lite press på nya tränaren Jimmy Thelins axlar. Här finns plötsligt inte så mycket tid att spilla och skulle det bli ännu ett poängtapp – eller ännu värre en förlust – kan det börja blåsa ordentligt. Det sviktande intresset i Borås talar inte direkt för hemmalagets fördel här. Det väntas ingen vidare publiksiffra på lördagen, något som tar udden av fördelen att spela hemma.

Ett utvilat bortalag

Vad gäller Sirius har laget bara spelat en match den här säsongen sedan den förra matchen sköts upp till ett senare tillfällen på grund av en dålig hemmaplan i Uppsala. Det gör att laget står på noll poäng efter en spelad match, borta mot Hammarby i premiären. Där kan vi snacka en förlust som går att leva med – inte minst med tanke på att laget faktiskt hade otur med straff emot sig och rött kort i backlinjen – men trots det är det nog läge att steppa upp redan nu.

Förra säsongen var Sirius seriens stora utropstecken inledningsvis och kunde rida en hel del på den energi som den goda starten gav. Att då inleda årets säsong med två raka förluster vore raka motsatsen och möjligen skulle det bli svårare att hantera. I ljuset av det är laget aningen pressat inför bortamötet med Elfsborg.

Å andra sidan ska sägas att Sirius trivs väldigt bra mot just Elfsborg. Laget vann båda mötena förra året – dessutom i komfortabel stil – och i andra halvlek mot Hammarby i premiären kändes laget direkt spetsiga trots en man mindre. Därför litar vi på ett Sirius som stretar emot bra.

Spelbolagen håller hemmalaget som alldeles för stora favoriter. IK Sirius +0,5 (samma spel som X2) ger 2,20 gånger såsen hos Unibet och ryggas gärna.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IK Sirius +0,5
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, lördag 14/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: