Speltips inför Everton – Tottenham 3/11: Söndagsunderhållning och målspel

Spelbloggare Publicerat: 3 november 2019

Matcherna Everton och Tottenham Hotspur emellan brukar bli underhållande historier och det tror vi även att det kommer bli i samband med att de möter varandra på Goodison Park under söndagseftermiddagen. Upplagt för ett målpartaj och målspel?

Annons:

Tottenham – Everton: 2-2
Everton – Tottenham: 2-6
Tottenham – Everton: 4-0
Everton – Tottenham: 0-3
Tottenham – Everton 3-2

Det är alltså resultaten från de senaste inbördes mötena dessa parter emellan och när man ser på de siffrorna är det väl omöjligt än annat att skruva upp förväntningarna på vad som komma skall i veckans slutrefräng från Premier League?

Vad som dessutom, på förhand, sätter pricken över i:et är att det är en match mellan två lag som på allvar letar efter formen; behöver hitta rätt i det hela och desperat jagar poängtillskott när förlorad mark ska hämtas in.

Everton, med tio pinnar på tio matcher, som en klubb med ambitioner att nå ut i Europa, har dock fått ett visst lyft och det på just Goodison Park, var de kommer från dubbla 2-0-vinster – ena senast över Watford och dessförinnan över West Ham United. Däremellan hittas däremot en 2-3-förlust i bortamötet mot Brighton & Hove Albion.

Kravbilden är, hur man än vrider och vänder på det samt påtalar Evertons fiasko, så pass mycket större på Tottenham att deras 12 pinnar på samma antal matcher ser ännu värre ut. Det slarvas. Defensiven har visats fruktansvärt sårbar. Och framåt finns det mer att önska av Harry Kane och hans kamrater.

Förhoppningen var att förra veckans Champions League-kross av serbiska Röda Stjärnan skulle innebära ett lyft inför bortamatchen mot serieledaren samt rivalen Liverpool för exakt en vecka sedan – och i viss mån blev det kanske så, prestationen fanns det enda mycket positivt att hämta från, men i slutändan blev det ändå en uddamålsförlust. Sådana har ”Spurs” inte råd med framöver när de redan haltat så kraftigt.

Annons:

Coolbet presenterar smaskigt målodds

Oavsett vinnare eller utfall i matchen – det här skulle, precis som oddsen indikerar på, kunna sluta exakt hur som helst – ser vi chanserna för en underhållande 90-minutershistoria som betydande och det bäddar helt enkelt för ett spel från målmarknaden.

Först och främst brukar det vara öppna dörrar när dessa två möter varandra, det visar statistiken från inbördes mötena på, men nu är det också två desperata lag som möter varandra och där inte minst Tottenham är pressade att jaga trean.

Och att jaga en trea kan stå sig dyrt när försvarsspelet inte klickar – det kan öppna upp för Everton, som ändå står stärkta av två raka hemmavinster, i vilka prestationerna varit solida.

För ”Spurs” har fem av de sex senaste matcherna innehållit minst tre baljor och övrig exakt två. Statistiken för Everton tenderar klart mer åt det målsnåla, men känslan är att Tottenham är de som främst kommer vara de som sätter ton för matchen – och sannolikt är det inte Everton emot om tempot skruvas upp och ytor öppnas upp på planen.

Coolbet ställer ut 1,80 gånger pengarna för överspelet på 2,5-målslinan och det värderar vi vara värt att investera i och marginalerna nedåt är åtminstone på fem-tio punkter innan man ska se upp och eventuellt undvika ett placerat spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 3/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: