Speltips inför Fabio Fognini – Elias Ymer 31/5: Tufft för svensken

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2018

Efter vinsten mot Dudi Sela har Elias Ymer äntligen vunnit en match i en Grand Slam. Därmed kan svensken kliva in med avslappnad inställning till omgång två, där den svårspelade italienaren Fabio Fognini väntar.

Elias Ymer har äntligen vunnit en match i en Grand Slam-turnering. Vid sex tillfällen har den svenske talangen, som börjar bli lite för gammal för att benämnas som just talang, tagit sig hela vägen till huvudturnering i en Grand Slam, men det var först nu som första segern bärgades.

Mycket var såklart tack vare en fullt överkomlig lottning. Dudi Sela från Israel är en högst begränsad tennisspelare, inte minst på grus. Inledningsvis såg israelen dock hetare ut, men Elias Ymer kunde höja sig redan i första set och vända 4-1 till seger i tiebreak. Därefter var det aldrig något snack.

I vårt speltips var vi inne på att Elias Ymer skulle gå segrande ur striden, men att han skulle få slita en del på vägen. Så blev också fallet och nu är frågan hur svensken tar sig vidare från den insatsen. Blir det en härlig boost inför omgång två? Har den tydliga nervositeten från inledningen av matchen nu blåst bort? I omgång två väntar hur som helst italienaren Fabio Fognini, en spelare som verkligen älskar gruset.

Inga långa set att vänta

Förra året spelade Elias Ymer mot just Fabio Fognini på hemmplan, närmare bestämt i inomhusturneringen i Stockholm. Där blev det förlust med 2-1 efter förlorat tiebreak i det tredje och avgörande setet. Förhoppningsvis fokuserar Elias Ymer på allt som var bra i den matchen. Bevisligen har han förmågan att hota italienaren.

Å andra sidan är det helt andra förutsättningar nu. Inte nog med att det är utomhus, det är dessutom på ett annat underlag. Dessutom ett underlag som snarare passar italienaren. Samtidigt ska kommas ihåg att Elias Ymer egentligen inte har någonting att förlora nu och därmed kan spela väldigt avslappnat. Efter att äntligen ha vunnit en Grand Slam-match kan svensken nu fokusera helt och fullt på sitt eget fel. Nu är varje seger en härlig bonus.

Spelbolagen håller Fabio Fognini som solklar favorit och det går inte att säga någonting annat. Här ser vi framför oss en match med ganska korta set, inte minst då spelarna inte är några superservare. Elias Ymer hade dessutom vissa problem med serven senast mot Dudi Sela och får nog svårt att hålla den.

Under 9,5 game (andra set) blir vårt spel. I det första setet är risken som störst att vi går lite längre, men därefter bör matchen ha satt sig på ett annat sätt. 1,96 gånger pengarna hos Betser är vad som gäller.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Under 9,5 game (andra set)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, torsdag 31/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.