Speltips inför Färjestad – Djurgården 11/3: Defensivt fokus i SHL-åttondelen

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2017

Två av SHL:s klart mest formstarka lag gör upp i den ena åttondelsfinalen. Färjestad BK inleder på hemmaplan i den första av tre matcher mot Djurgårdens IF.

Då är det äntligen dags för slutspelstider i SHL. Svensk ishockey inleder under mars månad den mest intensiva och absolut mest intressanta perioden på hela året, egentligen både i SHL och i Hockeyallsvenskan. För den som älskar inhemsk hockey är det en dröm.

Först ut i SHL är åttondelsfinalerna, där lagen placerade från nummer 6 till 10 i SHL-tabellen gör upp om de två sista platserna i kvartsfinalerna, som historiskt sett är där slutspelet startar. Med nöd och näppe lyckades Djurgården säkra en slutspelsplats i sista omgången, men om vi ska vara helt ärliga har 08-laget verkligen gjort sig förtjänta av platsen.

För bara en månad sedan såg det väldigt mörkt ut i jakten på åttondelsfinal, men en uppryckning av sällan skådat slag gjorde att Djurgården seglade upp ordentligt i tabellen. Sju raka vinster när det behövdes som mest. Det är ingenting annat än extremt imponerande.

Ett spel på målmarknaden

Inte heller Färjestad såg ofarliga ut under de sista veckorna av grundserien. Sex vinster på de åtta avslutande matcherna är ett bra facit. Det räckte dock inte riktigt till målet: att knipa en direktplats till kvartsfinalerna. Å andra sidan är laget med i slutspelet och väl här kan allting hända.

Det finns en klar likhet i vad det är som har gjort de här båda lagen framgångsrika under den sista månaden. Lagen har gått tillbaka till grunderna – det må lite klyschigt – och minimerat misstagen. Grundinställningen till matcherna har varit att bygga laget bakifrån och inte släppa in några onödiga mål. Det har bevisligen slutat med succé för båda lagen, både när det kommer till inspelade poäng och insläppta mål.

Faktum är att Djurgården bara släppt in fem mål på sina sju senaste matcher. Om vi bortser från 5-1-debaclet mot Linköping har Djurgården exakt samma siffror. Talande.

Med det i åtanke – och det faktum att mycket står på spel här – tror vi att lagen fortsätter på den inslagna vägen. Under 4,5 mål spelas till 1,77 gånger pengarna hos Bethard. Det är ett spel som har suttit i de tre senaste mötena mellan lagen. För övrigt vann Färjestad samtliga fyra möten den här säsongen.

Alexander Fällström och David Bernhardt är osäkra till spel hos gästerna, medan Andreas Jämtin, Hugo Enock, Anton Grundel och Ole-Kristian Tollefsen alla saknades i Färjestads senaste match. Det är oklart huruvida de finns med i den här matchen eller inte.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 11/3
TV:   tvfyra logo cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: