Speltips inför FC Köpenhamn – Odense BK 16/12: Var står man mentalt?

Simon Pålsson Publicerat: 16 december 2019

Odense BK står inför det som är årets kanske tuffaste match borta mot FC Köpenhamn. Det blir en het måndag i Danmark.

Annons:

Efter en minst sagt svidande förlust hemma mot Malmö FF är det nu dags för FC Köpenhamn att försöka få in lite positiva tongångar igen när ligaspelet återvänder. På måndagskvällen spelar man höstens sista match hemma mot Odense BK i danska Superligan.

FC Köpenhamn såg direkt svaga ut mot Malmö FF, i ett möte där skåningarna var det klart bättre laget och taktiskt manövrerade ut sitt motstånd. Tungt värre, inte minst då det nu gör det allt svårare att hävda att Malmö FF skulle ligga flera steg bakom FC Köpenhamn i ett internationellt perspektiv. Kan det rent av vara ett maktskifte vi bevittnade?

Men nog om det. FC Köpenhamn spelade då mot ett väsentligt bättre lag än vad som nu väntar. Samtidigt har man nu revansch att utkräva och Ståle Solbakken vill ogärna avsluta hösten med ännu en svidande förlust. För att hänga på i toppen av ligan behöver man också en ny trepoängare.

Odense BK då? Jo, man är ett ganska spännande lag med Jacob Michelsen vid rodret. I Hammarby blev han inte helt lyckad, men vi vet samtidigt att han håller en väldigt hög nivå i sina bästa stunder. Det är en tränare som har fina idéer. Däremot tycker vi inte att han har fått full utväxling på dessa än.

Tänk också på att FC Köpenhamn har fina sex (!) raka vinster mot Odense BK. Det är knappast en slump att man varit så dominanta i matcherna mot sina danska rivaler.

Annons:

Sista matchen för året

Till skillnad från den svenska fotbollen spelar man i Danmark med ett system som mer påminner om det i resten av Europa – det vill säga med en säsong som inleds på hösten och går i mål först på våren. Att upplägget med antalet matcher, grundserie och slutspel sedan inte finns på andra ställen går vi inte in på närmare. Det får man väl tycka vad man vill om, inte sant?

Hur som helst kliver den danska fotbollen nu in i det som blir den allra sista veckan med fotboll innan det är dags för ett två månader långt uppehåll. På grund av klimatmässiga skäl kommer man inte att spela några matcher i Superligan under resten av december och inte heller på hela januari. Lagom till Europasäsongen i mitten av februari månad är det dags för omstart.

Det betyder också att det här mötet blir det sista som kommer att spelas i Superligan innan alla lag går på ledighet. Det kan helt enkelt vara en match där lagen tar ut allt innan spelarna var och en får åka på lite välbehövlig semester.

FC Köpenhamn vill nog ogärna avsluta den här hösten med att först bli strippade på titeln som det bästa laget i Skandinavien av Malmö FF och sedan tappa poäng mot Odense BK på hemmaplan.

FC Köpenhamn vinner spelas till 1,64 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Köpenhamn vinner
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 16/12
TV:   viasatultrahd logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: