Speltips inför Feliciano Lopez – Sergiy Stakhovsky 29/5: Fördel spanjoren

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2018

Det krävs mycket energi för att orka spela fem set mot en intensiv motståndare. Därmed talar det mesta för Feliciano Lopez i mötet med Sergiy Stakhovsky i Franska Öppna.

För den som verkligen tycker om att följa aktiva spelare som ofta kliver fram på nät, spelar mycket serve-volley och som gärna tar risker i sitt spel är Feliciano Lopez en bra spelare att hålla ögonen på. Nu är det inte grus som är hans bästa underlag, men likväl bör han bli intressant att följa under Franska Öppna.

I den första omgången spelar spanjoren mot Sergiy Stakhovsky, en lite lurig ukrainare. Tack och lov för spanjorens del är Sergiy Stakhovsky oerhört ojämn i sitt spel och lär ha svårt att hantera den intensiva spelstil som Feliciano Lopez tillämpar.

Spelbolagen håller Feliciano Lopez som solklar favorit och i våra ögon är det självklart. Sergiy Stakhovsky har visserligen två raka vinster i inbörde smöten, men båda matcherna har spelats på hardcourt och har dessutom spelats inomhus. När det har varit utomshusmatcher, eller grus för den delen, är Feliciano Lopez ukrainarens överman.

Femsetaren fäller avgörandet

Som bekant spelas Franska Öppna precis som alla andra Grand Slam-turneringar i hela fem set. Det gör att matcherna får en helt annan dimension, både vad gäller fysiken, men också det mentala spelet. Här gäller det att bibehålla fokus hela vägen in i mål. Det är någonting vi tror talar för Feliciano Lopez, som känns betydligt mer bekväm på underlaget och vars spelstil är mer enerverande för motståndaren.

Sergiy Stakhovsky har haft en tung månad på grus och har faktisktförlorat samtliga sina matcher i huvudturneringar – förutom mot Viktor Troicki i Monte-Carlo. Där vann han med 2-0, men därefter har det blivit fem förluster. Elias Ymer, svensken som är rankad över 100 i världen, är en av spelarna som vunnit över Sergiy Stakhovsky enkelt. Det ska också sägas att Sergiy Stakhovsky tog sig till Franska Öppna via kvalet, trots att han förlorade i kvalfinalen mot Ilya Ivashka. Sergiy Stakhovsky blev lucky looser och fick därmed en friplats i turneringen. Inte heller det bådar så gott för ukrainaren.

Formen är på intet sätt skräckinjagande för Feliciano Lopez heller, men vi litar blint på att spanjoren löser det här relativt bekvämt. Ukrainaren orkar aldrig en femsetare i alla fall.

Feliciano Lopez -5 (asian handicap) spelas till 1,86 gånger såsen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Feliciano Lopez -5 game (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, tisdag 29/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.