Speltips inför Fernando Verdasco – Grigor Dimitrov 1/6: Tät historia

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2018

Fernando Verdasco och Grigor Dimitrov har spelat mot varandra vid fem tillfällen tidigare. Spanjoren leder 3-2 i inbördes möten, men så gott som alltid har matcherna mellan spelarna blivit väldigt jämna. Kan vi vänta oss ytterligare en sådan drabbning?

På många sätt känns tennisvärlden jämnare än på väldigt många år just nu. När toppskiktet har suddats ut och flera tunga spelare inte längre når samma höjder längre har möjligheterna för övriga spelare förbättrats duktigt. Samtidigt håller samtliga spelare runt topp 40 bra nivå och där kan i princip alla slå alla.

Å ena sidan försvårar det här vad gäller speltips då det inte går att lita på favoriter på samma sätt längre. Å andra sidan öppnar det för andra typer av spel och inte sällan till ganska trevliga odds. Spelbolagen underskattar inte sällan en av spelarna och fler matcher blir jämnare än vad många tror på förhand.

En sådan match kan vi mycket väl ha att göra med på fredagen. Grigor Dimitrov är solklar favorit mot Fernando Verdasco och med tanke på höjden som bulgaren har i sitt spel går det att förstå. Samtidigt hackar spelet på tok för mycket för att lita på Grigor Dimitrov just nu. Snarare pekar nästan allting på en tät historia här.

Minst fyra set att vänta

Som spansk spelare är det klart att Fernando Verdasco trivs väldigt bra på grus och under sin karriär är det främst där han har skördat sina framgångar. 34-åringen har totalt sju titlar under sin karriär, vrarav fem har tagits på grus. Den senaste i Bukarest för två år sedan.

Karriären lider så sakteliga mot sitt slut, men det finns fortfarande lite att kräma ur den spanska kroppen. Nu är han åter framme vid tredje omgången i Franska Öppna och har i ärlighetens namn inte mycket at förlora. 3-0 senast mot Guido Andreozzi imponerade och Fernando Verdasco har verkligen fått in bollträffen. Det kommer att vara ett bra vapen för att störa en lätt skakig Grigor Dimitrov.

Bulgaren har också två raka vinster, men fick kämpa ordentligt mot Jared Donaldsson senast. Det hela avgjordes i ett sista och helt avgörande set, där Grigor Dimitrov till slut vann 10-8. En riktig maratonmatch. Fernando Verdasco bör inte vara en enklare nöt att knäcka.

Det här blir sjätte gången spelarna stöter på varandra och så här långt leder Fernando Verdasco med 3-2 i matcher. I fyra av fem möten har spelarna plockat minst ett set vardera och senast, i mars månad, vann Fernando Verdasco med 2-1 på hardcourt. Nu tänker vi oss ytterligare en lång match.

Över 37,5 game spelas till 1,82 gånger krämen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 37,5 game
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, fredag 1/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.