Speltips inför Finland – Schweiz 17/5: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

Det finns ett solklart favoritskap inför torsdagens kvartsfinal mellan Finland och Schweiz, där finnarna under gruppspelet visat styrka mot lite bättre lag och slarvat mot sämre lag.

Trots att ett helt gruppspel är avklarat och att samtliga lag har hunnit spela hela sju matcher i stundande VM-turnering går det inte att veta riktigt var vi har Finland. Efter prestationer som har varit både höga och låga råder stor osäkerhet kring finnarna inför slutspelet.

I sina bästa stunder – när det har gällt som mest mot de bästa lagen – har Finland känts som ett urstarkt lag som blir svåra att stoppa. Men i andra matcher har bottennappen varit på tok för frekventa och frågan är vad det beror på. Är det enkom en motivationsfråga? Eller finns inte stabilitet i laget? Hur påverkar detta lagets chanser i slutspelet?

Vad som talar för Finland är trots att laget har gjort ett par insatser som verkligen sticker ut och som känns slutspelsmässiga. Det har primärt varit mot de bättre lagen i gruppen, Kanada och USA, som Finland verkligen har steppat upp med 5-1-vinst respektive 6-2-vinst. Det är ingen slump.

Schweiz väger för lätt

Schweiz har gjort ett gruppspel som varit precis som förväntat, men inte mycket mer än så. Laget fortsätter att harva omkring någonstans i mellanlandet mellan de stora elefanterna och lagen som betecknas som blåbärsnationer.

I gruppen har det blivit tre förluster, alla mot lagen som också tagit sig vidare till slutspel. Å andra sidan är det en styrka att Schweiz vunnit samtliga sina matcher i vilka de varit favoriter. Det är trots allt en styrka att göra vad som förväntas av en.

Å andra sidan är känslan att Schweiz väger på tok för lätt mot lite bättre lag bestående. Resultaten i gruppspelet cementerar den uppfattningen och på det hela taget saknas det en viss spets för att schweizarna ska vara att räkna med. Därför går det inte att blunda för att Finland är urstarka favoriter inför kvartsfinalen.

Finland vinner (ordinarie tid) spelas till 1,56 gånger krämen hos Bwin. Överraskande högt.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Finland vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,56 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, torsdag 17/5
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: