Speltips inför Finland – USA 15/5: En fartfylld lunchmatch

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

USA är gruppens stora utropstecken så här långt och har dessutom avslutat gruppspelet med hela 22 mål på två matcher. Frågan är om Finland kan stå emot i gruppens sista omgång?

Efter sex spelade omgångar i hockey-VM är det USA och Finland som ligger i toppen av tabellen i grupp B och det är också dessa båda lag som imponerat mest. Allra främst är det USA som har stuckit ut efter sex omgångar, vilket är aningen förvånande.

Som vanligt inför den här typen av turneringar är det svårt att veta exakt var vi har de stora elefanterna och det lag som ofta är svårast att läsa är USA, vars olika upplagor kan skifta i kvalité oerhört mycket. Alldeles uppenbart ser den här amerikanska upplagan ut att vara något extra och snart ska vi få se om laget pallar trycket även i ett slutspel.

I slutspelet har laget slagit Kanada och har nu chansen att knäppa toppkonkurrenten Finland, som slog kanadensarna med hela 5-1 tidigare i gruppspelet, på näsan. Det vore välkommet för att dels vinna gruppen och skaffa sig en enklare väg i slutspelet, men också för att statuera exempel och bevisa för sig själva att man minsann är att räkna med på allvar.

Ett fartfylld möte väntar

Finland har haft uppenbara problem att motivera sig i alla matcher och skiftar otroligt i nivå mellan matcherna. I matcherna mot både Danmark och Tyskland har laget snubblat bort sina segrar och därmed gått förlorande ur striden, vilket i sig inte bådar gott inför den avgörande fasen i turneringen. Samtidigt sticker 5-1 mot Kanada ut som ett riktigt bra resultat och kanske behöver finnarna den typen av utmaningar för att tända till?

USA sprutar in mål och kommer till den här matchen efter 22 gjorda mål mot Sydkorea och Norge. Det är såklart helt sanslösa siffror och nu tror vi att jänkarna gärna avslutar med ytterligare en vinst. Samtidigt har USA inte mycket att förlora och lär trycka någon form av gas i botten redan från start. Det lär också passa Finland ganska bra och därför ser vi framför oss en svängig match.

Över 5,5 mål finns att spela till 1,88 gånger krämen hos Betser och det blir vårt speltips den här gången.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  12:15, tisdag 15/5
TV:    tvtre logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: