Speltips inför Fiorentina – Napoli 29/4: Otroligt viktigt möte

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2018

Napoli har verkligen fått fason på sin defensiv och det är just det här vi tar fasta på i vårt speltips inför söndagens bortamöte med Fiorentina i Serie A.

Italiensk ångest. Det är precis vad som väntar på söndagskvällen, när Napoli jagar tre oerhört viktiga poäng i jakten på det italienska ligaguldet. Efter vinsten borta mot Juventus senast – när laget alltså avgjorde i slutminuten – lever hoppet i allra högsta grad.

För att hålla drömmen vid liv behöver Napoli troligen avsluta säsongen med fyra raka vinster och det är inte ett osannolikt scenario, trots det tuffa spelschemat. I mars och april månad har Napoli visserligen sladdat en hel del i ligaspelet och tappat en rad onödiga poäng, men det faktum att laget nu bortaslog Juventus med 0-1 lär fungera som precis den typen av boost som behövs i det här laget.

Samtidigt har Juventus fortfarande allting i egna händer och kan teoretiskt sett döda det hela genom fyra raka vinster. Nu har Juventus fyra oerhört tuffa matcher kvar att spela och allting kan hända, men för Napolis del handlar det om att behålla fokus och göra sin del av jobbet. Det uppdraget inleds redan på söndagskvällen är tre poäng ska bärgas borta mot alltid svårspelade Fiorentina.

Ett defensivt starkare Napoli

Vad som är intressant att se är hur Napoli tagit en lite annan skepnad under våren när det inte sprudlar fullt lika mycket offensivt. Under hösten överöstes sociala medier av det ena drömmålet efter det andra, när Napoli ofta spelade sig igenom lagdel efter lagdel hos motståndarna genom ett snabbt och effektivt passningsspel.

Det har blivit en allt mer sällsynt företeelse, men vad som är intressant är den defensiva styrka som Napoli har visat under delar av våren. I sina tre senaste bortamatcher mot tufft motstånd – Juventus, AC Milan och Inter – har Napoli slagit sig an med en mer defensiv approach och lyckats hålla nollan tre gånger om. Det är ingen slump. Det tror vi att Napoli försöker lyckas med även i söndagens möte.

Fiorentina har visserligen chansen att nå Europa League, men den chansen känns relativt liten. Efter en stark mars månad har det sett lite tyngre ut på sistone – tre raka utan förlust i ligan – varpå Fiorentina inte heller känns som ett så tungt hot som tidigare.

Här tänker vi gå på ett målspel då vi förväntar oss en tät match. Båda lagen INTE göra mål spelas till 1,95 gånger krämen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål – nej
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  18:00, söndag 29/4
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.