Speltips inför Florian Mayer – Yannick Maden 11/6: Äntligen gräs

Simon Pålsson Publicerat: 10 juni 2018

Här fokuserar vi på Florian Mayers möte med Yannick Maden från den första omgången i ATP Stuttgart. Grässäsongen ska äntligen börja på allvar och den tennis vi vanligtvis bjuds på då går inte av för hackor.

Annons:

Grussäsongen får plötsligt konkurrens på ATP-touren när gräset nu så sakteliga tar över veckornas turneringar. Det handlar om en ganska kort, men intensiv, del av tennisåret och nu förbereds spelarna såklart på Wimbledon.

Det är den anrika brittiska turneringen som är själva crescendot på grässäsongen, men först har vi ett par veckor med andra väldigt uppskattade och återkommande turneringar. Så här direkt i början är det många spelare som vilar sig och drar igång på gräset först nästa vecka, men trots det finns det hyfsade startfält att bjuda på.

En av veckans turneringar spelas i tyska Stuttgart och även fall det inte på långa vägar är den mest åtråvärda av titlar på touren brukar turneringen bjuda på en del intressant. Förra året var det fransmannen Lucas Pouille som vann och även i ser vi framför oss ett lite, lite mindre namn som vinner. 

Heltyskt möte

Som ofta på ATP-touren ser hemmaspelarna till att verkligen göra allt för att spela sin turneringar i hemlandet. För svensk del gör det att Elias Ymer med flera alltid finns med i Stockholm Open och Swedish Open i Båstad, men principen är även applicerbar på andra länder och spelare. 

För tysk del finns det nu flertalet spelare med i turneringen, där frågan är om inte en sådan som Maximilian Marterer kan bli livsfarlig efter hans fina spel i Franska Öppna förra veckan. Nu må det vara ett annat underlag och dessutom ett gräs som han vanligtvis håller sig undan, men formen är onekligen på topp.

Hur som helst fokuserar vi först och främst på mötet i den första omgången mellan tyskarna Florian Mayer, den rutinerade 34-åringen, och den ett par år yngre spelaren Yannick Maden. Den sistnämnda är en spelare som harvat omkring strax över 100 under stora delar av karriären och som helt enkelt inte kommer att bli bättre. Med runt 125 000 inspelade dollar under sin karriär går han inte att jämföra med Florian Mayer, som skrapat ihop närmare 7 miljoner dollar. 

Detta är självklart ingen slump och även fall 34-åringen inte är samma spelare idag förlitar han sig tillräckligt på rutinen. Han trivs dessutom bra på gräset och i Stuttgart, där han så sent som för två år sedan tog sig till kvartsfinal och hotade gräskungen Roger Federer (7-6, 7-6). Samma säsong vann han ATP Halle, en annan grästurneringar.

Här litar vi på att gammal är äldst. 1,57 gånger krämen på att Florian Mayer blir dagens drag!

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 2 000 bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Florian Meyer vinner
Odds: 1,57 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: Tidigast 12:20, måndag 11/6
TV: 
Stream: