Speltips inför Fnatic – compLexity Gaming 19/3: ESL Pro League för CS:GO

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2020

När stora delar av sportvärlden stänger ner kan gamingvärlden ta mer plats. På torsdagen möts compLexity Gaming och Fnatic I ESL Pro League. Vi rekar den 18 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Casumo!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Då är det dags att sätta tänderna i lite hederlig esport och vår känsla är att det här är en marknad som kommer att ta mer plats vad det lider. Som det ser ut nu kommer ESL PRO League att kunna spelas vidare, utan samma bryt som finns i övriga sporter.

Just den här torsdagen fokuserar vi på mötet mellan svenskfavoriterna Fantic och compLexity Gaming, en match som vi tror kan gå åt det svenska hållet.

Det helsvenska laget Fnatic har sin vana trogen med sig en helsvensk uppställning till matchen, och såvida vi inte har att göra med några avbräck ska man spela med KriMZ, Brollan, JW, Golden och flusha precis som planerat. Det är spelare som rakt igenom håller på den allra högsta nivån.

Det går att jämföra med compLexity Gaming som har byggt ett lag som inte är fullt så homogent, utan som snarare är ett form av axplock av bra spelare från olika länder. För många är dansken k0nfig lite av en personlig favorit, men i övrigt består laget av två amerikaner, ytterligare en dansk och en bulgar i form av poizoN.
Annons:

Fnatic är ett bättre lag

Om vi ska se till statistiken bara sista månaden är det ganska rolig läsning för Fnatic, som har spelat totalt 20 kartor och vunnit 12 av dessa. Det är lite sämre än genomsnittet man vill lägga på, men samtidigt har man med sin K/D Ratio med sig 1,07 att gå på. Känslan är att toppformen inte riktigt är där just nu, men att man är ett stabilt lag som nästan alltid levererar.

Med det sagt har man haft det lite tyngre på slutet, och föll mot BIG i den senaste omgången av ESL Pro League (säsong 11 är vi inne i). Det sved förmodligen när man föll på Mirage, som var den sista kartan.

Fnatic är för övrigt rankade femma i hela världen, att jämföra med motståndet för dagen som är rankade som nummer 17. Complexity Gaming föll också i den senaste rundan av ESL Pro League, som också den spelades under tisdagen. Tungt värre för deras del, varpå båda lagen i princip måste vinna nu för att hålla jämna steg med övriga. Såvida det inte blir Vertigo som map, där compLexity Gaming, har 100 % sista tre månaderna, ska Fnatic ta det här enkelt tror vi.

Fnatic vinner spelas därför till 1,48 gånger krämen hos Casumo – ett fint spelbolag för den som vill passa på att spela mycket esport närmsta tiden.

Annons:
  Spela casino hos Casumo – få 20 000 i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Fnatic vinner
Odds: 1,48
Bolag: Casumo
Spelstopp: 22:00, torsdag 19/3
TV: 
Stream:  Twitch

 
Annons:


Annons:

Annons: