Speltips inför Frankrike – Norge 12/1: Tungt möte i EM

Simon Pålsson Publicerat: 12 januari 2020

Norge vann sin öppningsmatch i handbolls-EM. Frankrike å sin sida förlorade chockerande nog mot Portugal. Vilka vinner söndagens tungviktsmöte?

Annons:

På förhand gick Frankrike in i den här turneringen som en av favoriterna till att vinna hela mästerskapet. Sin vana trogen har man ett starkt lag med sig och det vore konstigt att inte se fransoserna som en reell guldkandidat på förhand.

Men efter den första omgången i handbolls-EM är frågan om det är dags att omvärdera synen på det franska herrlandslaget anno 2020? Det är i alla fall tydligt att man inte är fullt så överlägsna och fysiskt dominanta som man varit tidigare.

För trots att det raka spelet på Frankrike vara nere i 1,08 hos ett par spelbolag förlorade man matchen mot Portugal i den första omgången. Det blev faktiskt hela 28-25 till portugiserna, som visserligen gjorde en förträfflig insats. Det ska man ha med sig inför fortsättningen, att Portugal är ett landslag på ordentlig uppgång.

Som om det inte vore nog med den skadan kommer Frankrike nu att spela mot ett av världens bästa landslag i form av det norska. Norge öppnade turneringen med att slå Bosnien och Hercegovina med klara 32-26 och såg så där obehagligt giftiga ut i sin offensiv i stunder. Dessutom kommer man att kunna steppa upp minst en nivå i målvaktsspelet vad det lider.

Annons:

Oddsen talar för Norge

Under hela 2010-talet är det här två landslag som har tillhört den absoluta världseliten, även fall Frankrike såklart varit drivande. Därför är det här ett möte som sticker ut på förhand, men som får ännu mer krydda av det faktum att Frankrike alltså förlorade direkt i premiären. Det kittlar ordentligt inför avkastet på söndagskvällen.

Senast man spelade mot varandra var i en träningsmatch för två år sedan ungefär. Då slutade matchen 29-29. Det var bara ett par månader efter EM-mötet som Frankrike lyckades vinna med 32-31.

Det man kan konstatera om tidigare möten är att det ofta blir jämnt och att det, när det är mästerskap, ofta varit fördel för Frankrike. Men det beror också på att man varit så enormt starka i just mästerskapen. Efter förlusten mot Portugal känns det som att det är en stämpel som riskerar att försvinna.

Här håller spelbolagen fransoserna som favoriter, men vi tror att Norge kommer att kunna ta minst poäng. Frankrike känns ur balans och då kan ett formstarkt Norge trycka till direkt.

Norge draw no bet spelas till 2,12 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid ett kryss.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Norge draw no bet
Odds:  2,12
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:15, söndag 12/1
TV: 
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: