Speltips inför Frölunda HC – HV71 12/10: Starka på hemmaplan

Simon Pålsson Publicerat: 12 oktober 2017

Ett förmodat utvilat Frölunda HC får besök av HV71. SHL-drabbningen blir en intressant historia mellan två lag vars prestationer har sviktat en hel del under säsongsinledningen.

SHL-torsdag är tillbaka även den här veckan och i Scandinavium väntar det som kan bli ett minst sagt hett möte mellan två aspirerande guldlag. Här möts nämligen de två senaste säsongernas svenska mästare.

Å andra sidan är det här två lag som inte riktigt imponerat under säsongsinledningen. Det brukar i för sig se lite krampaktigt ut i inledningen och det finns ännu ingen anledning att vara alldeles för orolig som supporter av antingen Frölunda eller HV71.

Hemmalaget har tre förluster på sina senaste fyra matcher i SHL, men valde att spara åtta startspelare i tisdagens CHL-möte med Gap. Det gör att vi väntar oss ett utvilat och taggat Frölunda här. Det lär också vara ett Frölunda som vill köra vidare på trenden under säsongen med idel hemmavinster.

HV71 går inte att känna igen

Trots en ganska bra inledning på säsongen ser det nu betydligt värre ut för de regerande svenska mästarna. HV71 kommer till den här matchen med tre raka förluster, samtliga dessutom på bortaplan. I början var poängskörden dock så pass god att laget hakat på i toppen, men på sistone finns det flera frågetecken att ta i beaktande.

Det känns inte som att laget är i balans. Elva insläppta mål på de två senaste SHL-matcherna, då mot nykomlingen Mora och Skellefteå, vittnar om att någonting är på tok.

Frölunda får som bekant klara sig utan långtidsskadade Patrik Westerholm. Därtill är Sean Bergenheim högst osäker till spel.

Trots det här tror vi på hemmalaget. Det faktum att laget vilade sina nyckelspelare i tisdags är bara en sak som talar för Frölunda. De är också erkänt hemmastarka.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 2,10 gånger degen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda HC vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 12/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: