Speltips inför Frölunda – Örebro Hockey 13/2: Orimlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 13 februari 2020

Örebro Hockey gäller som klar underdog inför torsdagens möte med Frölunda, men vi tror att gästerna kan skrälla i SHL.

  Spela X2 till fina 2,10 gånger pengarna hos Unibet
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Torsdagsnöje innebär även den här veckan att vi borrar oss djupt ner i tv-soffan för att njuta av nästan full omgång i SHL. Just den här veckan är det flera möten som sticker ut, men visst är toppmatchen mellan Frölunda och Örebro Hockey någonting alldeles extra?

Som bekant har Frölunda nyligen vunnit Champions Hockey League för totalt fjärde gången i klubbens historia – en vansinnig bedrift bara det – och sin vana trogen har laget då hamnat i lite av en svacka. Eller svacka är kanske fel ord – låt oss kalla det bakfylla i stället.

Det är normalt inom sportens värld att en stor urladdning, prestation eller framgång följs av lite svagare resultat. På ett mentalt plan är det inte enkelt att fortsätta prestera på en bra, hög nivå efter att man gjort någonting stort och anmärkningsvärt.

Trots det här har spelbolagen valt att måla upp Frölunda till enorma favoriter inför matchen mot Örebro Hockey – ett lag som man faktiskt är en poäng bakom i tabellen. Det kan vi tycka är lite märkligt så här från sidan om.

Annons:

Underskatta inte Örebro HK

Örebro Hockey var som ni säkert minns hela höstens stora utropstecken och under långa perioder var det också Örebro Hockey som var i topp av tabellen. Då kändes det som att det här kunde bli en minnesvärd säsong på en nivå som man inte varit nära på tidigare, men nu har den hypen sakteliga klingat av.

Visst, Örebro Hockey är fortfarande ett stabilt topplag och visst, man gör en fantastisk säsong i ett helhetsperspektiv. Men nu är prestationerna nere på lite mer humana nivåer och man kan imponeras av Örebro Hockey utan att för den sakens skull lägga pressen om ett SM-guld på deras axlar. Men med ett starkt slutspel vet man aldrig…

Örebro Hockey kommer hur som helst till den här matchen efter en stabil 4-2-vinst hemma mot IK Oskarshamn senast, en vinst som behövdes. Innan dess hade Örebro Hockey tre raka förluster. Det är lite den trenden vi ser efter årsskiftet och därför var trepoängaren senast välbehövlig.

Nu ska sägas att Örebro Hockey fortsatt är före Frölunda i tabellen, och vi känner att spelbolagen håller hemmalaget som lite väl stora favoriter här. Senast föll göteborgarna trots allt hemma mot Linköpings HC. Vi tror att baksmällan efter CHL-vinsten kan sitta i lite till.

X2 spelas till fina 2,10 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X2
Odds:  2,10
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13/2
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: