Speltips inför Frölunda – Skellefteå 21/3: Nu är det gästernas tur

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2017

Lika på ett efter två spelade matcher i SM-kvartsfinalen mellan Frölunda och Skellefteå. Så är läget just nu, när det tredje mötet ska gå av stapeln i Scandinavium.

1-1 efter två matcher.

Det är jämnt i SM-kvartsfinalen mellan förra årets finallag i SHL, Frölunda HC och Skellefteå AIK. På förhand kändes det verkligen som ett drömmöte och här finns utan tvekan alla förutsättningar för en spännande uppgörelse över sju matcher.

Frölunda vann det första mötet i Scandinavium. I en ganska jämn match, men där hemmalaget var klart mer effektiva, fick vi se Frölunda besegra norrlänningarna med 3-0. I match nummer två, som spelades i helgen, var Skellefteå för starka och vände 0-1 till 4-1 inför sin hemmapublik.

Lika på ett nu alltså, varpå den kommande matchen blir viktig. 3-0-förlusten senast i Scandinavium lär ha väckt en revanschlusta i Skellefteås spelare. Här gäller det att visa för 031-publiken att det minsann finns mer att ta av i Skellefteå. Därtill lär segern senast fungera som en fin boost för laget, som i sina bästa stunder fortfarande håller en hög nivå.

Ett spel som brukar sitta här

Det är inte helt enkelt att förutse var den här matchen tar vägen. Båda lagen känns allmänt tämligen svårplacerade den här säsongen. I sina bästa stunder visar båda lagen upp en så pass bra ishockey att de oundvikligen måste nämnas som utmanare till SM-guldet. I andra stunder saknar man tidigare säsongers upplagor av lagen.

Känslan här är hur som helst att själva matchserien är uppluckrad nu. Den lite tillknäppta förstamatchen är glömd och förlåten, nu blir det mer åka av. Tendenserna fanns redan i det andra mötet och här tror vi att det eskalerar på den fronten. Skellefteå åker garanterat till Göteborg med gott självförtroende och en övertygelse om att det är här och nu de ska ta den där bortavinsten. Den inställningen lär öppna upp matchen.

Skellefteå brukar ha det ganska svårt i Scandinavium – det har i för sig alla lag – men brukar åtminstone hålla hyfsat jämna steg med hemmalaget. Det blir sällan en målmässig utklassning och Skellefteå lämnar nästan aldrig utan att göra ett målmässigt avtryck. Det tror vi att laget klarar av även den här gången.

Det finns för övrigt inga skador eller avstängningar att rapportera om. Det i sig öppnar för en underhållande historia.

Vår känsla är att vi får se en hel del mål och Skellefteå lär göra ett par stycken av dessa mål. Det är inte omöjligt att norrlänningarna göra ordentligt avtryck här, stärkta av vinsten senast. Skellefteå AIK över 1,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,65 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK över 1,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 21/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: