Speltips inför GAIS – Falkenbergs FF 5/8: Formen fäller avgörandet

Simon Pålsson Publicerat: 2 augusti 2017

Att form är en avgörande faktor i fotboll vet vi sedan länge. Det borde tala för Falkenbergs FF när laget tar sig till Gamla Ullevi i Göteborg för möte med GAIS.

Med i runda slängar halva säsongen spelad i Superettan börjar de olika lagens förutsättningar inför avslutningen bli allt tydligare. Det formar i sin tur självbilden och målsättningen hos varje klubb.

För GAIS del handlar säsongen nu främst om att säkra ett nytt kontrakt i Superettan. Visst, laget har sex poäng till godo på IK Frej, som i skrivande stund sitter på den sista nedflyttningsplatsen. Å andra sidan har formen inte varit något vidare för GAIS, som också har en tendens att hamna i trubbel.

Det går att jämföra med Falkenbergs FF, som efter en minst sagt trevande inledning på sin sejour i Superettan nu ser ut att på allvar blanda sig i kampen om en kval- eller direktplats upp till Allsvenskan igen. Det kan vända snabbt i fotboll.

När laget tar sig till Göteborg för möte med GAIS är det med fyra raka utan förlust. Dessutom har laget tre vinster i följd och ser plötsligt övertygande ut i sitt offensiva spel igen.

Annat ljud i skällan hos GAIS

Riktigt så muntert är inte formläget för hemmalaget. Laget har bara en vinst på sina fem senaste matcher och den kom mot bottenlaget IK Frej. Senast blev det förlust mot jumbon Gefle. 031-laget har plockat in en del förstärkningar under sommaren och hoppas på så sätt vända den negativa trenden igen. Det vore nog klokt, för att på så sätt undvika att hamna i onödigt trubbel senare i höst.

Form är dock en färskvara i fotboll och det känns som att det är Falkenberg som verkligen har vinden i ryggen här. Laget lär också vara revanschsugna efter förlusten mot GAIS i lagens senaste möte, då i Falkenberg. Där vann GAIS med 2-1 efter dubbla strutar av Dardan Rexhepi. 

Vår känsla är som sagt att form kan bli en viktig faktor här. Falkenberg kommer med en positiv känsla till Gamla Ullevi. Det ska inte underskattas. Dessutom behöver laget ta en trepoängare för att få häng på täten. En kvalplats är just nu bara fyra poäng bort. Mahmut Özen missar i för sig matchen på grund av en avstängning, men det ska inte vara något större avbräck.

Falkenbergs FF draw no bet – alltså att vi får pengarna tillbaka vid ett kryss – spelas till 2,20 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Falkenbergs FF draw no bet
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 5/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: